Västeråsaren Ivan Lenholm fick höja segerbucklan efter en stark uppåkning i Kalmar.

Västeråsarens starka uppkörning – från 16:e plats till seger 

Läget såg närmast hopplöst ut från den 16:e startrutan. Men i mål hade 19-årige västeråsaren Ivan Lenholm stått för en smått sensationell uppkörning och vann deltävlingen i Rotax Max Challenge, en av de mest prestigefyllda serierna inom karting.

Publicerad Senast uppdaterad

Ivan Lenholm visade därmed med eftertryck att det inte bara är virtuellt han är en vass förare.

Han körde nämligen hem ett SM-silver i e-sport racing i mars under SM-veckan i Luleå.

Den gångna helgens deltävling i Rotax Max Challenge i Kalmar, den fjärde i ordningen, bjöd på dramatik och spektakulära prestationer. 

Lenholm, som tävlar i klassen Rotax Max Senior för SMK Västerås Karting, gjorde en riktigt stark insats och visade prov på riktigt snygg körning. Från 16:e startposition lyckades han ta sig hela vägen genom fältet och upp till förstaplatsen.

Rotax Max Challenge är en av de mest prestigefyllda serierna inom karting, där varje deltävling samlar några av de bästa förarna från hela landet och bjuder hårda fajter och högklassig racing. 

För Ivan Lenholm blev det en tävling han sent kommer att glömma. Insatsen gör att han närmar sig den absoluta toppen i sammandraget. Efter segern är han nu sexa i Rotax Max Challenge Senior-tabellen. 

Serien omfattar totalt sju deltävlingar med avslutning i Karlskoga i mitten av september.

Powered by Labrador CMS