Erik Ask från Västerås Volleybollklubb spelar U19-VM i par med Jacob Hölting Nilsson från Ystad. Idag skrällde det svenska laget mot favoriten Tyskland. Foto: Europeiska Volleybollförbundet, CEV

Västeråsaren i skrällseger mot Tyskland i beachvolley-VM

Det råder beachvolleyfeber i Sverige efter sommarens blågula EM-guld. Nu rider U19-laget, med västeråsaren Erik Ask, på den vågen. Skrällseger i VM mot Tyskland idag.

Publicerad

David Åhman och Jonatan Hellvig blev historiska när det vid EM i München spelade hem Sveriges första EM-guld i beachvolley någonsin.

Återväxten verkar det inte heller vara något fel på.

I Sveriges öppningsmatch i U19-VM i Turkiet på torsdagen stod det svenska laget – med Erik Ask från Västerås och Jacob Hölting Nilsson från Ystad – för en bragdinsats. Seger mot favoriten och de två år äldre tyska paret med 2–0 (24–22, 21–18) efter en stark prestation.

Tyskland – som tog brons vid U20-EM i somras – är rankat femma inför VM – Sverige 28:a.
Imorgon spelar Sverige mot Paraguay innan man tar sig an Egypten i den sista gruppspelsmatchen.

17-årige Erik Ask gjorde landslagsdebut förra året som den första Västeråsspelare någonsin i ett landslag i beachvolleyboll.

Tidigare i höst blev han och Hölting Nilsson meriterande femma i U18-EM.

Med sig på äventyret i Turkiet har duon herrlandslagets förbundskapten Rasmus Jonsson och legendaren Anders Kristiansson samt även Europamästarna David Åhman och Jonatan Hellvig som är på plats för att träna och sparra juniorlandslaget.

Erik Ask spelade för Sverige även i U18-EM i början av september. Foto: Europeiska Volleybollförbundet
Powered by Labrador CMS