Team Pink. Sportjournalisten Patrick Ekwall och västeråsaren Håkan Sjöström, som laddar för sin åttonde runda runt Vättern.

Västeråsaren cyklar Vätternrundan med tv-profilen för att uppmärksamma bröstcancer

Om precis en vecka slänger sig västeråsaren Håkan Sjöström upp i cykelsadeln för att avverka de 31,5 milen runt Vättern – för åttonde gången. Denna gång blir dock speciell. Han gör det som en av medlemmarna i sportjournalisten och tv-profilen Patrick Ekwalls ”Team Pink”.

Publicerad Senast uppdaterad

Håkan Sjöström är en entusiastisk motionscyklist som skickade in en ansökan till Team Pink trots att han inte tänkt cykla Vätternrundan i år.

– Det är ju egentligen för långt att cykla över trettio mil. Jag tyckte att det fick räcka för ett tag i alla fall med dom rundor jag har cyklat med ibland ganska tuffa tidsmål.

Årets Vätternrunda gör jag för min mamma, min fru, mina tre döttrar och för alla andra kvinnor

Men det finns ändå någon ”skräckblandad förtjusning” i att cykla alla de där timmarna runt Vättern, menar han.

Och när han fick tips om att att Patrick Ekwall sökte medcyklister till sitt Team Pink blev det ändå beslutat om ännu en utmanande upplaga runt Vättern.

Sportjournalisten engagerar sig med initiativet inom ”Ekwall Rullar” för att bidra till insamling av pengar till forskningen mot bröstcancer. Alla insamlade pengar går direkt till bröstcancerförbundet.

– Vi är ungefär 10–12 stycken uttagna från olika ställen runt om i landet med varierande erfarenhet som tillsammans ska ta oss an utmaningen i rosa tröjor. Det ska bli roligt att göra detta med de andra för den goda sakens skull och med gemensamt mål att inte bara trampa – utan ännu viktigare: att även uppmärksamma vikten av att skänka pengar till forskningen mot bröstcancer.

För Håkan Sjöström kändes det givet att hoppa på det rosa laget.

– Många av oss har drabbats av cancer på något sätt. Jag har gjort det som anhörig och har på nära håll sett vilken fruktansvärd sjukdom det kan vara. Jag gör det här för att alla medel behövs. Årets Vätternrunda gör jag för min mamma, min fru, mina tre döttrar och för alla andra kvinnor.

Några tids- eller fartmål finns inte.

– Vi gör det här för att få folk att skänka en slant och då är det ju bättre om det tar så lång tid som möjligt, säger Håkan Sjöström med ett skratt.

Team Pink ger sig iväg vid 21.00 på fredagskvällen och kommer att cykla hela natten.

Det går att följa teamets resa via www.ekwallrullar.se där man dessutom enkelt kan skänka ett bidrag.

Vätternrundan är världens största cykelmotionslopp som genomförs 16–17 juni med start och mål i Motala

Powered by Labrador CMS