Matilda Ekh har gjort dundersuccé under sin debutsäsong i SBL.

Västeråsare utsedd till Årets stjärnskott i Basketligan

Västeråsfostrade Matilda Ekh har gjort braksuccé i den svenska Basketligan. Efter det stora genombrottet har hon nu blivit utsedd till Årets stjärnskott i ligan. – Hennes framfart är bländande och den skyhöga potentialen uppenbar – troligtvis har vi fått bevittna en framtida landslagsspelares nationella genombrott, skriver Svenska Basketbollförbundets i en kommentar.

Publicerad

Matilda Ekh, som är fostrad i Västerås Basket, går sista året på Riksbasketgymnasiet i Luleå. Inför säsongen fick hon en utbildningsplats i topplaget Luleå Basket, vilket hon har tagit tillvara på – och det med besked.

Hon har spelat i 17 av 18 matcher (startat i 8 matcher) och spelat nästan 23 minuter per match. Hon snittar 8.5 poäng, 3.2 returer, 2.2 assists och 1.2 steals per match. Mot Högsbo den 29 februari satte hon säsongsbästa 22 poäng. Dessutom skjuter hon 52.3 procent innanför trepoängslinjen, samt 87.9 procent från straffkastlinjen - bäst i Luleå Basket.

Svenska Basketbollförbundets kommentar:

"Årets Stjärnskott går till en spelare som klivit in i en klubb där det råder stenhård konkurrens om speltiden, men som tagit ligan med storm och aldrig slutat imponera. Hon har 17 år gammal tagit sig an såväl ligaspel som europaspel med en spelförståelse och ett lugn som många hos andra spelare skulle tillskriva lång erfarenhet, och har under sin debutsäsong snittat 8,5 poäng i SBL och blivit kallad till seniorlandslaget inför OS-kvalet. Hennes framfart är bländande och den skyhöga potentialen uppenbar, och troligtvis har vi fått bevittna en framtida landslagsspelares nationella genombrott. Årets Stjärnskott heter Matilda Ekh!"

Powered by Labrador CMS