Den stora brottarfesten Mälarcupen lockade förra året över 800 brottare till Bombardier. Arrangerande VBK räknar med något liknande i år, utspritt över tio olika nationer. ”Mälarcupen har satt Västerås på brottarkartan över hela världen”, säger brottarklubbens Anders Morsing. Foto: TorBjörn Åström

Västerås laddar för internationell brottarfest

Dags för brottarfest i stan igen när Västerås Brottarklubb bjuder in till en av världens största tävlingar med närmare 800 deltagare. – Mälarcupen har satt Västerås på brottarkartan över hela världen, det är vi stolta över, säger tävlingsledaren Anders Morsing.

Publicerad

Mälarcupen har satt Västerås på brottarkartan över hela världen, det är vi stolta över

Årets startfält representeras av deltagare från tio nationer, bland annat kommer USA med ett 50-tal brottare, flera med landslagsmeriter. Landslagsbrottare från Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Lettland och Grekland är även anmälda.

– Mälarcupen är en tävling av rang. Vi räknar med att bli närmare 800 brottare och de utländska klubbarna sätter givetvis extra prägel på helgens tävling. Mälarcupen har satt Västerås på brottarkartan över hela världen, det är vi stolta över, säger Anders Morsing.

Mälarcupen riktar sig till deltagare som är från elva år upp till seniorer i både dam- och herrklasser.

Tävlingen avgörs i Bombardier Arena och det kommer att brottas omkring 1 300 matcher på sju mattor i A- och C-hallen.

Arrangörsklubben Västerås Brottarklubb ställer upp med ett mycket starkt startfält.

– 2019 har varit ett fantastiskt år för oss. Vi har bärgat ett flertal SM-medaljer och för bara några veckor sen lyckades vi kvalificera oss till A-Fyrstads (lagtävling). Det är 24 år sen vi var med i högsta ligan, så det var en historisk seger för VBK.

VBK tillbaka i brottningens finrum igen

– Det är bara att fortsätta året på den framgångsrika vägen, många av våra tjejer och killar har chans till fina placeringar på Mälarcupen, fortsätter Anders Morsing.

Han hoppas på en välbesökt arena under helgen.

– Nu hoppas vi att västeråsaren tar tillfället i akt och besöker Mälarcupen och upplever världens tuffaste sport. Om man vill se blomkålsöron på nära håll är det Bombardier Arena som gäller i helgen, avslutar Anders Morsing.

Under lördagen pågår brottningen mellan 9.00 och 18.00 och på söndagen mellan 9.00 och 14.00.

Det är fri entré.

Starkt gäng. Arrangerande VBK har ett framgångsrikt 2019 och kommer till start i Mälarcupen med ett mycket starkt startfält. Här är guldgänget från förra årets upplaga av Mälarcupen, övre raden från vänster: Khalid Kerchiyev, Inaya Mohseini och Rasmus Åström. Närmast: Viktor Malmkvist och Fanny Gårdnäs. Foto: TorBjörn Åström
Powered by Labrador CMS