Europaeliten i styrkelyft kommer till Västerås i december nästa år. Foto: Mostphotos

Västerås får EM i styrkelyft 2021

Vilket styrkebesked, Västerås. Nu står det klart att Europamästerskapet i styrkelyft kommer att arrangeras i Västerås på den nya innebandyarenan på Rocklunda 3–12 december 2021. Omkring 700–800 idrottsutövare kommer att inta staden. – Det är fantastiskt roligt att vi lyckas värva ett stort mästerskap till Västerås, säger Sofie Lidholm, utvecklingschef Visit Västerås.

Publicerad

Det är särskilt roligt att kunna leverera dessa nyheter under rådande tider då besöksnäringen just nu har en otroligt utmanande tid

Intresset för idrotten styrkelyft växer i Sverige. Med cirka 35 000 medlemmar utspridda i hela landet har Svenska styrkelyftförbundet många medaljkandidater när det nu står klart att det svenska förbundet får värdskapet för europamästerskapet i klassisk styrkelyft för senior, junior & ungdom.

– Att EM nu kommer till Västerås ser vi som en väldigt god möjlighet att få visa Västerås och hela Mälardalen vår idrott. Sverige har arrangerat många internationella styrkelyfttävlingar genom åren och är välrenommerade arrangörer. Vår ambition med arrangemanget är, förutom att ställa så många svenska lyftare på fötter som möjligt, att fler får upp ögonen för idrotten och att nya intressenter och föreningar bildas som en konsekvens av det intresset säger Robert Ericsson, förbundschef på Svenska Styrkelyftförbundet.

– Logistiskt sett ligger Västerås väldigt bra till, både för deltagare och publik med Arlanda bara en timme bort och innebandyarenan på Rocklunda är perfekt utformad för att passa vårt mästerskap, säger Robert Ericsson.

Till mästerskapet, som pågår under tio tävlingsdagar, väntas 1 000–1 200 deltagare och funktionärer samt medföljande vänner och familj. Plats för mästerskapet blir den nyligen invigda innebandyarenan på Rocklundaområdet i Västerås.

Hallen, vars primära syfte är att vara arena för innebandyn, ska även hyras ut för mästerskap, cuper och evenemang och får nu alltså husera ett stort europamästerskap.

– Det är fantastiskt roligt att vi lyckas värva ett stort Europamästerskap till Västerås. Västerås är en utmärkt evenemangsstad och våra arenor på Rocklunda ger oss en unik portfolio av möjligheter för många typer av evenemang, säger Sofie Lidholm, utvecklingschef Visit Västerås, och fortsätter:

– Det är särskilt roligt att kunna leverera dessa nyheter under rådande tider då besöksnäringen just nu har en otroligt utmanande tid. Evenemang i den här storleken ger ett viktigt tillskott av besökare som direkt gynnar tillväxten i besöksnäringen.

Vicki Skure Eriksson, ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande i Västerås stad, är lika nöjd:

– Det känns fantastiskt att kunna välkomna Europa-eliten inom styrkelyft till Västerås och jag hoppas att det blir en riktig folkfest för både deltagare, västeråsare och besökare.

Sofie Lidholm, utvecklingschef Visit Västerås.
Powered by Labrador CMS