Waernulf, Rahm och Haals – VFK:s blågula bidrag vid helgens NM-tävlingar i Köpenhamn.

Tre friidrottare från Västerås uttagna till helgens historiska mästerskap i Köpenhamn

Premiärupplagan av Nordiska mästerskapen i friidrott avgörs i Köpenhamn i helgen. Tre representanter från Västerås Friidrottsklubb ryms i den svenska truppen som förbundskapten Kajsa Bergqvist tagit ut.

Publicerad

Det handlar om 400-meterslöparen Mattias Waernulf, släggkastaren Alfons Haals och stavhopparen Viktor Rahm.

Alla tre fanns med i den blågula dressen redan i höstas när klassikern Finnkampen avgjordes i Helsingfors – 20-åringarna Waernulf och Haals debuterade i huvudkampen, 17-årige Rahm fanns med i ungdomskampen.

Nu är det alltså en annan nordisk huvudstad som gäller. Köpenhamn är värd för det första, historiska Nordiska mästerskapet i arenafriidrott 27–28 maj. Tidigare har Nordenkampen funnits, men då som lagtävling och inomhus.

Tanken är att NM ska avgöras vartannat år och att arrangörskapet ska växla mellan länderna.

– Den här nya tävlingen är ett utmärkt tillfälle för många aktiva att samla värdefulla rankingpoäng och för de yngre i truppen är det också ett tillfälle att samla ytterligare erfarenhet av att tävla internationellt. Så kul att komma igång med sommarens första blågula uppdrag, säger den svenska förbundskaptenen Kajsa Bergqvist till Svensk Friidrott.

De tre blågula VFK-bidragen tävlar under både lördag och söndag.

På lördagen tävlar Haals i slägga och Waernulf springer 400 meter individuellt. På söndagen är det dags för Rahm – som tidigare i våras utsågs till Årets ungdom kille på Ungdomsidrottsgalan och tog USM-guld på 5,11 – i stavhoppet och Waernulf springer stafetten 4x400 m.

Powered by Labrador CMS