Västeråsaren Erik Ask deltar när Swedish Beach Tour gör ett stopp på Lögastrand fredag–lördag under Cityfestivahelgen. Här blockar Ask under EM i Grekland förra året.

Sverigeeliten i beachvolley kommer till Lögastrand 

Nästa fredag landar den svenska beachvolleytouren i Västerås och Lögarängen. Swedish Beach Tour avgörs  fredag 30 juni och lördag 1 juli och västeråsarna kan då uppleva sporten och se några av landets främsta på plats. Bland dessa: 18-årige västeråsaren Erik Ask.

Publicerad

Varje sommar besöker Swedish Beach Tour – den högsta nivån på den svenska beachvolleytouren – mellan fem och tio städer och sommardestinationer. Spelplatserna ligger i centrum eller ute vid vattnet och evenemangen blir till en mötesplats med livesporten, musik, servering och sidoevents och brukar locka i snitt över 10 000 besökare.

Nu landar den på Lögastrand, mitt under brinnande Västerås Cityfestival.

– Vi tänker att evenemangen kompletterar varandra för en riktigt bra sommarhelg här i Västerås, säger Tobias Fahlén, projektledare Visit Västerås i ett pressmeddelande.

Anläggningen på Lögastrand har precis genomgått en rejäl renovering där bland annat ett tillskott på 140 ton (!) sand lagts ut. Även läktaren har renoverats så arenan på Lögastrand är i toppskick till tävlingen.

– Vi i Västerås Volleybollklubb är otroligt glada och stolta över att tävlingen sätter Västerås på volleybollkartan som elitarrangör. Allt har möjliggjorts tack vare ett mycket nära samarbete med Svenska Volleybollförbundet och Västerås stad, säger tävlingsledaren David Ask i ett pressmeddelande.

Sverigerankingen avgör vilka lag som kvalar in till tävlingen där 12 dam- och 12 herrlag gör upp om totalt 20 000 kr i prispengar.

Västerås representeras av Erik Ask, 18 år, som är anmäld tillsammans med sin jämngamle landslagskompis Jacob Hölting Nilsson. Laget har debuterat på världstouren och det stora målet under sommaren för de unga talangerna är U20-EM som spelas i Riga i Lettland 17–18 augusti samt senare U21-VM som avgörs i Thailand 8-12 november.

Powered by Labrador CMS