Björkstaskytten Ludwig Wässman tog både silver och brons på hemma-SM i helgen.

Svenska rekord och hemmamedaljer när sportskytte-SM avgjordes i Västerås

SM i sportskytte avgjordes på Stockkumla skyttecenter utanför Västerås i helgen. Då sköts sex svenska rekord i sank. Och hemmaskytten Ludwig Wässman blev dubbel medaljör.

Publicerad

SM-tävlingen anordnades av Björksta Ungdomsskytteförening och Västerås Frivilliga Skarpskytteförening. Totalt var det 193 starter under de tre tävlingsdagarna. 

Längre tillbaka i tiden ansågs 50-metersbanan på Stockkumla skyttecenter vara svår att skjuta på, men vid helgens mästerskap noterades inte mindre än sex svenska rekord, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Det var damerna som var allra mest på hugget. Mathilda Gustafsson från Bromma-Solna putsade damjuniorrekordet i grenen 60 skott liggande till hela 627,8 poäng. Det innebar också att hon poängmässigt överträffade samtliga seniorskyttar. 

På seniorsidan putsade Anna Benson från Halmstad rekordet i grenen 3x20 skott till 591 poäng.

Utöver dessa två individuella svenska rekord sattes fyra nya lagrekord, ett på seniorsidan och tre på juniorsidan. 

– Vi har under ett par år förbättrat banan och jämnat ut marken så idag är den en av Sveriges finaste banor. Tillsammans med en vindstilla helg har det gett förutsättningar för att flera svenska rekord skulle kunna sättas, säger Dennis Alderstrand, tävlingsledare för helgens sportskytte-SM. 

Bland hemmahoppen var det Björkstaskytten Ludwig Wässman som utmärkte sig. Under lördagen blev det en silvermedalj i grenen 60 skott liggande och på söndagen knep Wässman bronsmedaljen i grenen 3x20. 

– På lördagen trodde jag inte mitt resultat skulle räcka så långt, men är glad att det gjorde det! Under söndagen låg jag fyra efter grundomgången och sköt upp mig en placering i finalen. Jag försökte att inte ha några krav på mig själv, utan bara fokusera på skyttet, säger den dubbla medaljören efter helgens tävlingar. 

Powered by Labrador CMS