#1. SMK Västerås-junioren Anton Södergren tog sin första seger i Supersport 300-klassen i premiären på Anderstorp.

Succéstart på roadracingsäsongen för SMK Västerås juniorförare

Roadracingsäsongen är igång. SMK Västerås juniorduo Anton Södergren och Philip Tängerstad inledde årets tävlingssäsong med en mästerskapsdeltävling på Anderstorp i klassen Supersport 300. Det blev en strålande premiär med seger och flera topplatser.

Nytt tävlingsupplägg gäller i år med träning fredag, kval och race på lördagen samt två sprintrace på söndagen.

Båda Västeråsförarna hade bra fart under helgen – i Anton Södergrens fall till och med så bra att det blev seger direkt i första racet från pole position.

Men.

”Jag ledde från start till mål, tyvärr blev jag diskvalificerad efter racet då jag och motorcykeln vägde 1 kilo för lite. Väldigt tråkigt eftersom jag också fick starta sist på det första racet på söndagen men helt rätt då regler är till för att följas”, skriver Anton i ett mejl till Västerås Tidning.

Farten hade han dock kvar och revanschen skulle komma under söndagens två sprintrace.

Från 19:e och sista ruta efter diskningen gjorde Södergren en imponerande uppkörning i race 1.

”Jobbade mig upp genom fältet och hade flera roliga kamper om placeringar och hamnade till slut på en andraplats och årets första pallplats var bärgad”.

I helgens sista race kom till slut fullträffen – med rätt vikt.

”Jag startade som femma och fajtades hela racet om topplaceringarna. Näst sista varvet fick jag till en varvtid som var 0,1 sek över varvrekordet och jag kunde skaka av mig resten och tog målflagg som etta och därigenom min första vinst”, skriver segerkillen.

Anton Södergren ligger nu trea totalt i mästerskapet efter lördagens nolla i protokollet.

”Min mekaniker har lovat att alltid tanka i lite extra bensin så vi ligger på rätt sida viktmässigt. Jag ser väldigt mycket fram emot nästa tävling 16–18 juni på Linköpings motorstadion”.

För Philip Tängerstad blev det också flera topplaceringar i samma klass, Supersport 300.

Han inledde med en femteplats på lördagen och följde upp det med en fjärdeplats (endast 0,7 sekunder från andraplatsen) och en femteplats i sprintracen.

Philip Tängerstad tog målflagg som topp-5 i samtliga race under helgen.