Super boule. Det kommer att vimla av banor och boulespelare på Lögarängen nästa helg. Här en bild från SM i Karlstad för några år sedan.
Super boule. Det kommer att vimla av banor och boulespelare på Lögarängen nästa helg. Här en bild från SM i Karlstad för några år sedan.

Stor nationell boulefest på Lögarängen i helgen: ”Den största någonsin”

100 banor, 90 klubbar och 800 spelare. Det vankas stor boulefest till helgen på Lögarängen. ”Det blir det största nationella seriespelet någonsin”, säger Birger Olsson, ordförande i lokala medarrangören Västerås Bouleklubb

Publicerad

När det nationella seriespelet i boule landar på Lögarängen nästa helg skrivs historia.

Evenemanget, som beräknas locka omkring 800 deltagare från hela Sverige, blir det största hittills med en och samma spelplats för alla serier.

Super boule, helt enkelt.

– Vi har varit utspridda på fyra orter tidigare. När vi fick kontakt med Västerås och fick se spelplatsen här intill Mälaren så var det inget snack. Vi hade inte kunnat drömma om ett bättre ställe, sa Mattias Thorell, evenemangsutvecklare på Svenska Bouleförbundet, till Västerås Tidning när allt blev klart i vintras.

Seriespelet går över två dagar, 10–11 juni. Här spelas divisioner från Elitserien ner till division 2 i både öppen klass och veteran 55.

Birger Olsson, ordförande Västerås Bouleklubb.
Birger Olsson, ordförande Västerås Bouleklubb.

Spelplatserna är Lögarängens grusade ytor, parkeringen vid macken samt parkeringarna vid båtklubben.

100 temporära bouleplaner kommer att byggas upp på Lögarängen och deltagare från Kalix i norr till Ystad i söder från 90 klubbar kommer att finnas på plats.

Att just Lögarängen blir tävlingsplats är en del i ett långsiktigt arbete där Västerås stad vill se fler Mälarnära evenemang på området. för att stärka bilden av Västerås som en Mälarstad.

Passande också då det är medvind för boulesporten i Västerås för tillfället. Västerås Bouleklubb – som är medarrangör ihop med Svenska Bouleförbundet – har utvecklats i en rasande takt sedan i höstas från 50 till nuvarande 150 medlemmar.

– Vi ser en tydlig trend och bedömer att vi vid årsslutet sannolikt kommer att ha cirka 200 vuxna medlemmar, säger Birger Olsson.

Klubben har bland annat startat en ungdomsorganisation och samarbetar med flera olika aktörer.

– Vi bedriver ett samarbete med FUB, RBU, Parasportförbundet i Västmanland, KFUM Västerås och Lokala Hjälpen i Västerås, säger Birger Olsson.

I anslutning till tävlingarna på Lögarängen genomförs även boulespel för skolelever.

Powered by Labrador CMS