Philip Tängerstad och Anton Södergren hemma på Hälla Ring. Foto: Jonas Bergkvist

Stark roadracingpremiär för SMK Västerås-duon

Roadracingpremiär i Anderstorp. Då blev det fina framgångar för SMK Västerås-förarna Anton Södergren och Philip Tängerstad i klassen Supersport300.

Publicerad

Philip Tängerstad kvalade in som femma på lördagen av 21 startande. I finalen på eftermiddagen fick han en bra start och körde upp sig till tredje plats redan i första kurvan. Där blev han kvar och kämpade om tredjeplatsen hela loppet. Ett misstag från ledarduon på sista varvet gjorde så att SMK Västerås-föraren till slut knep andraplatsen in över mållinjen.

Till söndagens race kvalade Philip in som trea på morgonen och körde sedan för andraplatsen i loppet, men fick se sig besegrad på sista varvet och kom i mål som trea.

Totalt sett en mycket bra start på säsongen och nu ser han fram mot nästa tävling på Sviestad Linköping om några veckor.

Klubbkompisen Anton Södergren kvalade på lördagen på en nionde plats. I racet så höll Anton jämna och bra tider och hade tajta fajter större delen av loppet. Det slutade med en fin sjundeplats efter ett race som enligt publik på plats var väldigt spännande att se.

På söndagens kval körde Anton in på en stark tiondeplats. Racet på söndagen var lika spännande som lördagens och det var massor med omkörningar överallt i fältet och det slutade i mål med en nionde plats för SMK Västerås-föraren.

Innan nästa deltävling i Supersport-klassen i Linköping är det Minimoto och MiniGP-tävling på Hälla gokartbana den 28–29 maj.