Frida Rosell stod för fem mål när VI vann över Önnered med 25–21 Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Stark första halvlek bäddade för VI:s seger över Önnered

VI svarade för en stark insats och tog en relativt säker seger över Önnered i SHE-ligan. Segersiffrorna skrevs till 25–21 och VI tog därmed viktiga poäng för att hänga med i den övre delen av tabellen.

Publicerad

VI stod för ett härligt spel under den första halvan av söndagens match mot gästande Önnered. I halvtid hade VI skaffat sig en ledning med 16–8 efter ett stabil försvarspel kryddat med fyndigt anfallsspel. I andra halvlek så mattades VI:s spel en aning men segern var förhållandevis säker.
– Vi är ganska bra matchen igenom, men vi slappnade av lite i andra och bränner lite för många lägen. Men vi tog oss till lägen matchen igenom och släpper in 21 mål, Irma (Schjött) är bra men vi slappnade av för mycket generellt i andra, säger tränaren Frenne Båverud.

Kan det ha varit en effekt efter det försprång som ni skaffade er i första halvlek?

– Ja vi har inte hamnat där tidigare, så det var bra att vi redde ut det. Det hade räckt att vi varit lite mer effektiva så hade vi vunnit mer betryggande.

Vad såg du som var bra i ert spel i första halvlek?

– Många var inne och vi hade bra fart och slet verkligen bakåt. Vi var täta och det som gick igenom tog Irma hand om. Sedan gjorde vi lite enkla mål, både kontringar och genom fina individuella prestationer. Det var en gedigen första halvlek.

Hur ser du på ert spel i andra?

– Vi missade för många lägen, vi kom till bra lägen men brände sådana vi ska göra mål på. Vi skulle ha gjort minst 30 mål på de lägen som vi hade, då hade det inte blivit spännande. Bakåt blir vi lite för individuella och spelade lite för offensivt och det var inte riktigt vår plan. Då blev det några skitmål, men 21 mål bakåt är bra.

Hur ser du på den närmaste tiden framöver?

– Den här segern var viktig och nu fick vi ett försprång på Önnered som är ett av lagen som vi legat nära. Nu blir det väldigt tuff nästa helg mot Skuru, det blir lite allt att vinna och vi får se vart det tar oss. Vi ska göra allt för att vinna och en bra match, vad det räcker till får vi se. Sedan gäller det att plocka så många poäng som möjligt för att behålla tabellplaceringen, avslutar Frenne Båverud.

Matchfakta, SHE-Ligan

VI – Önnereds HK 25–21 (16–8)

Bästa målskyttar VI: Hannah Grytegård 5, Frida Rosell 5

Powered by Labrador CMS