Stark första halvlek bäddade för VI:s seger över Önnered

VI svarade för en stark insats och tog en relativt säker seger över Önnered i SHE-ligan. Segersiffrorna skrevs till 25–21 och VI tog därmed viktiga poäng för att hänga med i den övre delen av tabellen.

  • Publicerad 18:14, 6 jan 2019

VI stod för ett härligt spel under den första halvan av söndagens match mot gästande Önnered. I halvtid hade VI skaffat sig en ledning med 16–8 efter ett stabil försvarspel kryddat med fyndigt anfallsspel. I andra halvlek så mattades VI:s spel en aning men segern var förhållandevis säker.

– Vi är ganska bra matchen igenom, men vi slappnade av lite i andra och bränner lite för många lägen. Men vi tog oss till lägen matchen igenom och släpper in 21 mål, Irma (Schjött) är bra men vi slappnade av för mycket generellt i andra, säger tränaren Frenne Båverud.

Kan det ha varit en effekt efter det försprång som ni skaffade er i första halvlek?

– Ja vi har inte hamnat där tidigare, så det var bra att vi redde ut det. Det hade räckt att vi varit lite mer effektiva så hade vi vunnit mer betryggande.

Vad såg du som var bra i ert spel i första halvlek?

– Många var inne och vi hade bra fart och slet verkligen bakåt. Vi var täta och det som gick igenom tog Irma hand om. Sedan gjorde vi lite enkla mål, både kontringar och genom fina individuella prestationer. Det var en gedigen första halvlek.

Hur ser du på ert spel i andra?

– Vi missade för många lägen, vi kom till bra lägen men brände sådana vi ska göra mål på. Vi skulle ha gjort minst 30 mål på de lägen som vi hade, då hade det inte blivit spännande. Bakåt blir vi lite för individuella och spelade lite för offensivt och det var inte riktigt vår plan. Då blev det några skitmål, men 21 mål bakåt är bra.

Hur ser du på den närmaste tiden framöver?

– Den här segern var viktig och nu fick vi ett försprång på Önnered som är ett av lagen som vi legat nära. Nu blir det väldigt tuff nästa helg mot Skuru, det blir lite allt att vinna och vi får se vart det tar oss. Vi ska göra allt för att vinna och en bra match, vad det räcker till får vi se. Sedan gäller det att plocka så många poäng som möjligt för att behålla tabellplaceringen, avslutar Frenne Båverud.

Matchfakta, SHE-Ligan

VI – Önnereds HK 25–21 (16–8)

Bästa målskyttar VI: Hannah Grytegård 5, Frida Rosell 5

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING