Annelie Sjöholm kom topp 10 i den sista upplagan av Anna Nordqvist Västerås Open på sin hemmabana Västerås GK. Årets klart bästa insats placeringsmässigt för Europaproffset ”Annie”. Foto: Tristan Jones

Sjöholm nia i Anna Nordqvist Västerås Open – sydkoreanska vann

Ingen ny seger men väl en fin topp 10-placering. Det blev facit för hemmaspelaren Annelie ”Annie” Sjöholm när den sista upplagan av Anna Nordqvist Västerås Open avgjordes nu på lördagseftermiddagen på Västerås GK. 25-åringen avslutade med 73 slag, ett över par, och blev till slut delad nia. Vann gjorde sydkoreanskan Nayeon Eum.

Tre av de totalt fyra deltagande Västeråsspelarna fick spela vidare under lördagens finalvarv efter fina insatser. Det var ett mycket starkt startfält som kom till start i den sista upplagan av Anna Nordqvist Västerås Open på Västerås golfklubb. De fem främst rankade på Letas-touren – den näst högsta för proffsen i Europa – fanns på plats och sammanlagt sex segrare.

Efter en riktig smakstart på torsdagen, fyra under par och en tredjeplats i resultatlistan, tappade mästaren från 2019 ”Annie” Sjöholm på fredagen då hon istället gick fyra över par.

Under finalvarvet på lördagen inledde hemmapelaren offensivt med två tidiga birdies. Men en dubbelbogey på hål nio förstörde chanserna om att utmana det absoluta toppskiktet.

Till slut blev det en fin delad niondeplats för Sjöholm och därmed årets klart bästa insats placeringsmässigt efter ronderna 68-76-73 och sammanlagt ett över par över de tre dagarnas spel.

Näst bästa lokala spelare blev 18-åriga Frösåkeramatören Siri Jansson. Hon avslutade med att gå sista varvet på 78 slag och slutade delad 35:a i tävlingen som samlade nästan 100 spelare från 18 nationer.

Den tredje Västeråsgolfaren som spelade lördagens finalvarv var Sandra Abrahamson, Skerike. Hon avslutade med 81 slag och landade på en slutlig 61:a plats.

Vann den tredje och sista upplagan av Anna Nordqvist Västerås gjorde sydkoreanskan Nayeon Eum på sammanlagt åtta under par, tre slag före engelskan Lily May Humphreys.

Nästa år avgörs Västerås Open, med samma status som i år, på Orresta golf & konferens som en del av den stora golfsatsning som görs i länet under fem år och som Västerås Tidning berättade om i går.

Frösåkeramatören Siri Jansson blev näst bästa Västeråsspelare i Västerås Open. 18-åringen kom på en fin 35:e plats i det nästan 100 spelare starka startfältet. Foto: Jonas Edberg