Svenska mästarna VSK förstärker med ryska världsspelaren. Foto: Stefan Lindgren

Ryska storstjärnan klar för VSK Bandy

VSK Bandy har gjort klart med ryska storstjärnan Galina Mikhaylova mitt under brinnande säsong. – Det är fantastiskt kul att en världsstjärna vill ansluta till världens bästa bandylag, säger VSK:s klubbchef Anders Ek.

Publicerad

Det har ryktats en längre tid, men på tisdagen stod det helt klart att stjärnan Galina Mikhaylova förstärker regerande svenska mästarlaget VSK Bandy redan under säsongen.

– Det känns spännande att få spela i VSK, jag kommer kunna bidra med erfarenhet, säger hon till klubbens hemsida.

Galina Mikhaylova är en av världens bästa bandyspelare med flertalet titlar på meritlistan.

Hon har bland annat representerat Hammarby IF och fanns med i VSK:s SM-finalmotståndare Skutskär vid SM-finalen i Uppsala i våras.

Mikhaylova har även mött VSK med sitt ryska lag Record Irkutsk. Senast i semifinalen i World cup tidigare under säsongen när VSK vann.

– Jag vet att VSK har många duktiga och unga tjejer, det är ett lag som är tufft att möta. Jag vill komma till VSK för att det finns bra förutsättningar och att klubben har en organisation som är professionell, säger hon.

Galina Mikhaylova blir den andre ryska spelaren i VSK efter Rinat Shamsutov, men alltså den första att representera damlaget.

Redan i somras florerade det rykten om att Galina var på väg till VSK. Damlagets huvudtränare Olle Wiberg reder ut de senaste månaderna:

– Kontakten med Galina inleddes i början av maj 2019, frågan som dök upp var om det fanns intresse och svaret var att det var ömsesidigt. Alla praktiska bitar från vår sida var klara i slutet på juni och sedan har beslutet legat i andra händer än VSK Bandys. Såna saker kan ta allt från tio dagar till ett år, nu är vi jätteglada över att det till slut har blivit klart, säger Wiberg till VSK:s hemsida och fortsätter:

– Det finns olika vägar att gå när man tar in utländska spelare. Det finns specialvägar att gå om man skriver ett så kallat artistkontrakt och då blir det oftast klart mycket snabbare, men då är man enbart här som bandyspelare och får i princip inte göra något annat. VSK har varit tydliga från start att man inte bara är här som bandyspelare, utan som individ och människa.

VSK Bandys klubbchef Anders Ek är belåten över värvningen:

– Det är fantastiskt kul att en världsstjärna vill ansluta till världens bästa bandylag. Vi vill förtydliga såhär i tuffa ekonomiska tider att vi inte betalar ut någon lön till Galina eller drar på oss några andra utgifter i sammanhanget. Vi har tagit vårt ansvar med det sociala kring jobb och lägenhet, hon lockas av föreningen och Västerås, säger Ek i ett pressmeddelande.

Så snart allt löst sig med visum och annat praktiskt ansluter Galina Mikhaylova, som just nu befinner sig i Ryssland, till Västerås och VSK för att försöka nå en SM-finalplats för andra året i rad. Men denna gång i den grönvita dressen.

Powered by Labrador CMS