Svenska mästarna VSK förstärker med ryska världsspelaren. Foto: Stefan Lindgren

Ryska storstjärnan klar för VSK Bandy

VSK Bandy har gjort klart med ryska storstjärnan Galina Mikhaylova mitt under brinnande säsong. – Det är fantastiskt kul att en världsstjärna vill ansluta till världens bästa bandylag, säger VSK:s klubbchef Anders Ek.

  • Publicerad 12:41, 21 jan 2020

Det har ryktats en längre tid, men på tisdagen stod det helt klart att stjärnan Galina Mikhaylova förstärker regerande svenska mästarlaget VSK Bandy redan under säsongen.

– Det känns spännande att få spela i VSK, jag kommer kunna bidra med erfarenhet, säger hon till klubbens hemsida.

Galina Mikhaylova är en av världens bästa bandyspelare med flertalet titlar på meritlistan.

Hon har bland annat representerat Hammarby IF och fanns med i VSK:s SM-finalmotståndare Skutskär vid SM-finalen i Uppsala i våras.

Mikhaylova har även mött VSK med sitt ryska lag Record Irkutsk. Senast i semifinalen i World cup tidigare under säsongen när VSK vann.

– Jag vet att VSK har många duktiga och unga tjejer, det är ett lag som är tufft att möta. Jag vill komma till VSK för att det finns bra förutsättningar och att klubben har en organisation som är professionell, säger hon.

Galina Mikhaylova blir den andre ryska spelaren i VSK efter Rinat Shamsutov, men alltså den första att representera damlaget.

Redan i somras florerade det rykten om att Galina var på väg till VSK. Damlagets huvudtränare Olle Wiberg reder ut de senaste månaderna:

– Kontakten med Galina inleddes i början av maj 2019, frågan som dök upp var om det fanns intresse och svaret var att det var ömsesidigt. Alla praktiska bitar från vår sida var klara i slutet på juni och sedan har beslutet legat i andra händer än VSK Bandys. Såna saker kan ta allt från tio dagar till ett år, nu är vi jätteglada över att det till slut har blivit klart, säger Wiberg till VSK:s hemsida och fortsätter:

– Det finns olika vägar att gå när man tar in utländska spelare. Det finns specialvägar att gå om man skriver ett så kallat artistkontrakt och då blir det oftast klart mycket snabbare, men då är man enbart här som bandyspelare och får i princip inte göra något annat. VSK har varit tydliga från start att man inte bara är här som bandyspelare, utan som individ och människa.

VSK Bandys klubbchef Anders Ek är belåten över värvningen:

– Det är fantastiskt kul att en världsstjärna vill ansluta till världens bästa bandylag. Vi vill förtydliga såhär i tuffa ekonomiska tider att vi inte betalar ut någon lön till Galina eller drar på oss några andra utgifter i sammanhanget. Vi har tagit vårt ansvar med det sociala kring jobb och lägenhet, hon lockas av föreningen och Västerås, säger Ek i ett pressmeddelande.

Så snart allt löst sig med visum och annat praktiskt ansluter Galina Mikhaylova, som just nu befinner sig i Ryssland, till Västerås och VSK för att försöka nå en SM-finalplats för andra året i rad. Men denna gång i den grönvita dressen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

"Behovet hos små och medelstora företag är stort och akut"

• Lanserar nytt lån • Miljarder från regeringen Den pågående krisen påverkar många av Västmanlands små och medelstora företag kraftigt. Uteblivna intäkter slår hårt mot företagen som behöver se över sin likviditet och finansieringssituation. För...fredag 27/3 7:43

Västerås tillåter butiker att ha gatuförsäljning

Som ett led i att stötta det lokala näringslivet under coronapandemin får butiker ha försäljning utanför butiken utan att betala avgift till Västerås stad. Det hela är ett försök som gäller från 26...torsdag 26/3 19:19

Västerås stad presenterar åtgärdspaket för de lokala företagen

• Flyttar handel till gaturummet • Upprättar ny kontaktväg • Drar ner på tillsynsbesök Coronaviruset har stora konsekvenser för Västerås lokala näringsliv. För att stötta företagen har Västerås stad tagit fram ett första paket med åtgärder.tisdag 24/3 14:41

Sätra Brunn: ”Här kan vi kan erbjuda vistelser utan trängsel”

Den välbekanta anläggningen Sätra Brunn Spa och konferens har vidtagit ett antal åtgärder för att följa rådande rekommendationer från myndigheterna för att skapa konferensmöjligheter för säkrare...måndag 23/3 10:01

SMAKFULLT

Enkelhet i fokus vid kajen: "Omtanke om råvaran"

Brasseriet Kajplats 9, K9 i folkmun, fint beläget vid Tullhuskajen vid Mälaren slog upp sina portar 2012 och har sen dess varit en välbesökt restaurang med inriktning mot fisk och skaldjur.söndag 15/3 9:49

Mr Mango har växt ur sin foodtruck på mindre än ett år

Nu är matstället redo för nya utmaningar: ”Vill ta de chanser som dyker upp” Från början var det mest tänkt som ett roligt extrajobb på sommaren. Men gänget bakom foodtrucken Mr Mango fick snabbt tänka om. Efter påsk kommer de att finnas på tre ställen i Västerås. Och...lördag 14/3 9:08

Nu har Västerås hetaste restaurang öppnat

Nytt koncept i stan – tillaga maten själv vid bordet I torsdags uppdaterades Västerås citys restaurangkarta med ytterligare en markering. Blackstone Steakhouse slog upp sina portar på Sturegatan i Sibyllas gamla lokaler. Västerås Tidning kikade in...torsdag 20/2 19:30

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING