Rönnby har tagit semifinalserien mot Pixbo till en femte och avgörande match.

Rönnby pressar storfavoriten – en seger från SM-final

Rönnby fortsätter att chocka storfavoriten Pixbo. Kvitterat i semifinalserien efter 6–4 på lördagen. Nu är Västeråsklubben bara en seger från sin första SM-final på nio år.

Publicerad Senast uppdaterad

Matchfakta,
SM-semifinal 4:5

Rönnby–Pixbo 6–4 (2–1, 2–1, 2–2)

Första perioden: 0–1 (5.41) Ellen Lundin, 1–1 (6.36) Wilma Johannson, 2–1 (9.47) Wilma Johansson.

Andra perioden: 3–1 (3.46) Wilma Johansson (straff), 4–1 (6.10) Linnea Hammar, 4–2 (16.53) Cajsa Elm.

Tredje perioden: 4–3 (5.03) Eliska Krupnova, 5–3 (8.44) Ilda Mettälä, 6–3 (11.34) Bella Forsling (Wilma Johansson), 6–4 (11.52) Ellen Lundin.

Publik: 711

2–2 i matcher.

Med kniven mot strupen i hemmaborgen Mälarenergi Arena på lördagen höll Rönnby liv i den spännande och jämna SM-semifinalserien mot Pixbo och tvingade fram en femte och direkt avgörande match.

Gästerna tog ledningen i den första perioden, sedan var det Wilma Johansson show. Med tre raka mål, varav det sista på straff i upptakten av den andra ronden, såg stjärnan till att Tigers gick ifrån till en 3–1-ledning. Den utökades sedan av Linnea Hammar. Västkustlaget kunde reducera två gånger om, men närmare än 4–3 kom aldrig Pixbo.

Hemmalagets Ilda Mettälä och Bella Forsling kunde avgöra i den sista perioden.

– Otroligt skönt. Det är en otrolig glädje nu för stunden, men vi har inte vunnit någonting än, sa Forsling i Expressens tv-sändning.

Nu väntar en femte och direkt avgörande match i Mölnlycke på måndag kväll. I potten: en SM-finalplats mot Thorengruppen i Friends Arena den 27 april.

Trefaldiga svenska mästarna Rönnby spelade senast final 2015.