Premiärdag. VästeråsIrstas damer inleder seriespelet i Handbollsligan ikväll borta mot Skara. Det blir också premiär för nye tränaren Fredrik Söderberg Wernheim och något av en nystart för laget efter alla år med Frenne Båverud som huvudtränare.
Premiärdag. VästeråsIrstas damer inleder seriespelet i Handbollsligan ikväll borta mot Skara. Det blir också premiär för nye tränaren Fredrik Söderberg Wernheim och något av en nystart för laget efter alla år med Frenne Båverud som huvudtränare.

Premiär i Handbollsligan för VI-damerna – med nye tränaren: ”Lite av en nystart”

Premiäravkast i Handbollsligan ikväll. Då hoppas VästeråsIrsta på två poäng direkt i den tuffa jakten på en slutspelsplats framåt vårkanten. ”Vi har absolut kvaliteter för att ta oss till slutspel”, säger nye tränaren Fredrik Söderberg Wernheim.

Publicerad

När säsongen tog slut i april efter kvartsfinaluttåget mot Skuru var det samtidigt slutet på en sju år lång era med Frenne Båverud som huvudtränare för VästeråsIrstas handbollsdamer.

Nu är det Fredrik Söderberg Wernheim som har tagit över. Han har varit verksam i allsvenska Skånela IF i åtta år och därutöver assisterande förbundskapten för U19-landslaget.

– Ja, det blir väl lite av en nystart. Även på planen med lite nytt folk in både utifrån och de egna leden och några som har slutat, säger nye tränaren på matchdagsmorgonen. 

Hur är känslan inför kvällens premiär bota mot Skara?

– Bra. Det är en skön känsla i kroppen.

Runt 14.00 idag rullar bussen ner mot Skara för säsongens första match i Handbollslligan (tidigare SHE).

Och hemåt senare ikväll förhoppningsvis två premiärpoäng tyngre. 

– Det vore jäkligt skönt med två poäng in på kontot direkt.

Läget i laget?

– Vi åker ner med full trupp frånsett Emma Aarnio som är knäskadad och borta hela säsongen.

Hur viktigt är det att få en bra start?

– Klart att det är viktigt med en bra start, det är viktigt i flera avseenden att känna att vi är på gång. Sen är en seriepremiär alltid en seriepremiär där en del nerver kan komma med i bilden också.

Det är lite av en nyckelmatch direkt, Skara tippas liksom ni hamna nånstans på de sista slutspelsplatserna?

– Skara är ett av de lagen vi ska tampas med kring slutspelsplatserna, åtminstone på förhand. De där tipsen ska man ju inte alltid ta för allvarligt på. Men vi räknar med att blir en jämn fajt.

För slutspelet är målet trots den stora spelaromsättningen?

– Jag tycker absolut vi har kvaliteter i laget för att ta oss till slutspel. Det är det stora målet. Sen har vi flera interna målsättningar med säsongen också som inte är direkt resultatinriktade.

Ikväll ges ett första svar.

Powered by Labrador CMS