Stora Ekeby Ridklubb och Mälarstadens Konståkningsklubb visar upp sin verksamhet på lördag i idrottsrörelsens projekt. Foto: Sandra Fonnisson och Mostphotos

På lördag illustreras idrottsrörelsen i unikt fotoprojekt

På lördag, den 10 oktober, genomförs ett unikt fotoprojekt inom idrottsrörelsen. Aktiviteter från norr till söder kommer under en hel dag att dokumenteras med hjälp av 20 av Sveriges bästa fotografer. I Västmanland får två föreningar chansen att visa upp sin verksamhet, Stora Ekeby Ridklubb och Mälarstadens Konståkningsklubb.

Publicerad

Varje dag, året om går över 150 000 personer – barn, ungdomar och vuxna – till träningen eller tävlingen för att uppleva glädje och gemenskap

Under en och samma dag möter och fångar fotograferna idrottare och ledare i alla åldrar från drygt 40 olika idrotter utspridda över hela Sverige.

– Varje dag, året om går över 150 000 personer – barn, ungdomar och vuxna – till träningen eller tävlingen för att uppleva glädje och gemenskap. Nu vill Riksidrottsförbundet tillsammans med RF-SISU-distrikten runt om i landet fånga en dag i idrottsrörelsen för att visa mångfalden och vad idrotten betyder för så många av oss, säger Anette Fransson, kommunikatör på RF-SISU Västmanland i ett pressmeddelande.

Under dagen kommer både träning och tävling, bredd och elit, ung som äldre att finnas med.

I Västmanland får två föreningar chansen att visa upp sin verksamhet. Det handlar om Stora Ekeby Ridklubb samt Mälarstadens Konståkningsklubb.

– Det känns oerhört roligt att vi är en av de utvalda föreningarna som får vara med om det här och ser med spänning fram emot lördag. Det ska bli så kul att få visa upp vår verksamhet säger Anna Iderbring Johansson från Mälarstadens Konståkningsklubb i pressmeddelandet.

Maria Dellham är ordförande i Stora Ekeby Ridklubb:

– Ridning är en idrott som domineras av tjejer. Stora Ekeby Ridklubb, Västmanlands största ridsportförening, är därför extra stolta att vi får visa hela Idrottssverige att klubben har en ”killgrupp” som rider varje vecka.

Många av bilderna kommer att laddas upp direkt på en hemsida där det ska gå att följa fotografernas gemensamma resa genom landet.

– Idrottsrörelsen har över 3 miljoner medlemmar och är en enorm samhällskraft. Med den här satsningen vill vi visa vad idrott är bortom målen, poängen, sekunderna, hundradelarna och millimetrarna, avslutar Anette Fransson.

Anette Fransson, kommunikatör på RF-SISU Västmanland Foto: Henrik Mill
Powered by Labrador CMS