Tränaren Helena Persson tillsammans med Edith Jernstedt. Foto: VSS

Nya framgångar för VSS nya stjärnskott

Västerås simsällskap, VSS, skördar nya framgångar. Nu på EJM i Ryssland. Junioren Edith Jernstedt blev fyra på 100 meter fjäril – endast fyra tiondelar från en bronspeng.

Publicerad

17-åriga Edith Jernstedt från Västerås gjorde succé på SM och tog silvermedalj på 100 meter fjärilsim. Då slogs hon bara av världssimstjärnan Sarah Sjöström. Hennes tid då var 1:00.86, vilket innebar nytt personbästa och nytt klubbrekord.

Nu har det nya stjärnskottet skördat nya framgångar, denna gång på junior-EM i Kazan i Ryssland. I finalen på 100 meter fjäril hamnade hon på en fjärdeplats på tiden 1:00.09, vilket innebar ännu ett nytt personbästa och klubbrekord. Endast fyra tiondelar stod mellan Edith Jernstedt och bronspengen.

VSS-tränaren Helena Persson var även hon med i Ryssland och kunde konstatera att Edith Jernstedt fortsätter sin mycket positiva utveckling som fjärilsimmerska.

Hur bra kan hon bli?

– Det är egentligen bara hon själv som kommer sätta begränsningarna. Hon har jättebra förutsättningar att bli en jättebra simmare om hon får hålla sig skadefri, sköta sin sömn och sin kost. Alla de detaljerna blir viktigare och viktigare ju mer man satsar. Än så länge så sköter Edith det jättebra, men det är ju mycket runt omkring med skola och så vidare. Så det är mycket egna val framöver som kommer avgöra hur bra hon kommer att bli, säger Helena Persson till Västerås Tidning.

Om hon fortsätter på den inslagna vägen?

– Då har hon som mål att ingå i Svenska seniorlandslaget i och med att hon är sistaårsjunior nu. Så det skulle vara ett bra och naturligt steg att kliva över till ett seniorlandslag. Så det är ett mål, självklart.

Edith Jernstedt på plats i ryska Kazan. Foto: Helena Persson/Västerås simsällskap
Powered by Labrador CMS