Friidrottssatsning. ”Det en självklarhet för oss att skapa möjligheter för barn och unga”, säger Maria Kolli, platschef på Atea Västerås.

Nu går startskottet för friidrottssatsning för unga på Bäckby: ”Bilda gemenskap”

Nu startar Miniorlandslaget i friidrott – nära Bäckby centrum. Initiativet är ett samarbete mellan Västerås Friidrottsklubb och it-företaget Atea i Västerås där barn och unga från föreningssvaga områden får möjlighet att delta och engagera sig i friidrott samt bli en del av föreningslivet.

Publicerad Senast uppdaterad

Miniorlandslaget

Miniorlandslaget, som lanserades tidigare i år, är ett landsomfattande initiativ mellan Svensk Friidrott och it-företaget Atea som också är officiell sponsor till Svenska Friidrottsförbundet. Miniorlandslaget finns i över tio städer där Atea finns representerade och fler tillkommer kontinuerligt. Syftet är att stimulera integration och bygga broar över till föreningsidrotten. Ateakontoret i Västerås är därmed huvudsponsor och samarbetspartner till Västerås Friidrott som i sin tur leder de lokala aktiviteterna.

Satsningen innebär att Västerås Friidrottsklubb tillsammans med Atea Västerås startar upp ett Miniorlandslag i friidrott för barn och unga i årskurs ett till sex. Initiativet inleds 20 mars och gruppen kommer att träna tillsammans varje vecka fram till sommaren med avslutning i juni.

Aktiviteterna är kostnadsfria och alla unga som deltar i Miniorlandslaget erbjuds även möjlighet att fortsätta i den ordinarie verksamheten kostnadsfritt genom stödet från Atea.

– Initiativet och samarbetet med Atea skapar goda möjligheter för barn och unga här i Västerås att prova på friidrott och bilda gemenskap med andra friidrottsintresserade. Vi kommer ha duktiga och engagerade ledare på plats och träningspassen genomförs vid grönytan mellan Fridhemsskolan och Rösegårdsskolan på Bäckby, säger Elias Rapp, tillförodnad sportchef i Västerås Friidrott.

Maria Kolli är platschef på Atea Västerås:

– Det är en självklarhet för oss att skapa möjligheter för barn och unga som kanske inte har möjlighet att delta i vanliga fall och ge dem möjlighet att få prova på friidrott.

Powered by Labrador CMS