Prisdeltagarna i mixlag-klassen. Foto: Minna Barkenskiöld

Många vinnare när para-SM och junior-SM i 9-pin bowling avgjordes i Västerås

SM i 9-pin bowling för juniorer och paraidrottare har avgjorts i hallen på Finnslätten i Västerås. Det var gott om vinnare. Arrangerande hemmaklubben Bataljon firade i vanlig ordning stora triumfer.

Publicerad

24 deltagare hade kvalat in för att tävla i junior-SM när kägelklubben Bataljon stod som värd för tävlingarna efter flera års uppehåll.

Det var spänning från första slag med små marginaler mellan samtliga deltagare.

Samtidigt med JSM avgjordes även för första gången någonsin i Sverige para-SM i 9-pin bowling. Dessutom en mixlag-tävling med en kombination av deltagare från ungdom, iunior och para.

I samtliga klasser tog hemmaklubben Bataljon hem alla medaljer och flera av deltagarna slog personrekord och flera hallrekord sattes under söndagens spel.

– Klubbens barn- och ungdomsverksamhet har blommat upp och ökat succéartat efter flytten från källarlokalen i Skultuna till den toppmoderna anläggningen på Finnslätten i januari, berättar Minna Barkenskiöld från Bataljon.

Nu finns det anpassningsmöjligheter för alla att delta.

– Vi i klubben arbetar aktivt för att inkludera alla människor gammal som ung, funktionsvariation eller inte.

Hon berättar att Bataljon på måndagar mellan 17 och 19 har något som de kallar Tillsammans-träning.

– Där deltar alla verksamheter i en gemenskap med rörelseglädje och för att skapa ett socialt sammanhang där alla är delaktiga och där vi tar vara på allas förmågor, lyfter varandras styrkor och stöttar varandras svagheter, säger Minna Barkenskiöld.
Nästa stora drabbning i hallen väntar i augusti då Bataljon anordnar internationella tävlingen Scandinavian Crown med deltagare från hela Europa.

Full aktivitet när SM i flera klasser i 9-pin bowling avgjordes i hallen på Finnslätten. Foto: Minna Barkenskiöld
Prisdeltagare juniorklassen. Foto: Minna Barkenskiöld
Prispallen paraklassen. Foto: Minna Barkenskiöld
Prispallen ungdom flickor. Foto: Minna Barkenskiöld
Prispallen ungdom pojkar. Foto: Minna Barkenskiöld
Powered by Labrador CMS