VIK har under dagen gjort klart med en nygammal sportchef.
VIK har under dagen gjort klart med en nygammal sportchef.

Klart: Han blir ny sportchef i VIK – tillbaka efter sju säsonger i SHL

Västerås IK:s nye sportchef är klar. Niklas Johansson, med sju års SHL-erfarenhet från Örebro, leder klubbens sportsliga verksamhet framåt. Detta enligt VIK:s hemsida.

Publicerad
Niklas Johansson är tillbaka som sportchef i VIK efter sju säsonger i Örebro.
Niklas Johansson är tillbaka som sportchef i VIK efter sju säsonger i Örebro.

Västerås IK:s styrelse är i mål med rekryteringsprocessen av ny sportchef. Enligt en nyhet på klubbens hemsida under tisdagskvällen föll valet på 49-årige Niklas Johansson, som ansluter till klubben efter sju år i SHL-organisationen Örebro.

Han inleder sin tjänst redan under onsdagen och avtalet är skrivet över säsongen 2025/26.

— Vi är oerhört glada att kunna presentera Niklas som ny sportchef. Vi har haft en gedigen rekryteringsprocess och arbetat brett för att landa i det vi anser är den bästa möjliga kandidaten för Västerås IK. Där har Niklas CV, erfarenhet från såväl SHL som Hockeyallsvenskan tillsammans med de intervjuer vi gjort med honom stuckit ut. Sammantaget resulterade det i att vi valde att erbjuda honom tjänsten, och ser nu fram emot att arbeta tillsammans mot att uppfylla Västerås IK:s mål och genomförande av treårsplanen Gulsvart2024, säger ordföranden Pär Södergren till VIK.se.

Niklas Johansson är därmed tillbaka i VIK, klubben där han arbetade sex säsonger som sportchef från 2010 till 2016.

Under den perioden hade klubben en stegrande sportslig utvecklingskurva. Under fem raka säsonger klättrade man i den allsvenska hierarkin och slutade under den tiden femma (2010/11), fyra (2011/12), trea (2012/13), tvåa (2013/14) för att sedan krönas av serieseger i Hockeyallsvenskans grundserie säsongen 2014/15.

— Den utvecklingskurvan var imponerande att följa då, och är precis den sportsliga resa vi vill och behöver göra igen. Efter seriesegern i grundserien 14/15 finns det fortfarande en sak för Västerås IK och Niklas kvar att uppnå gemensamt, avancemang uppåt i seriesystemet, säger Södergren.

Powered by Labrador CMS