Tre gamla stjärnor. Dogge Doggelito tillsammans med Rocklunda IBK:s Andreas Thunell och Jani Muntila. Foto: Rocklunda IBK

Gamla stjärnor gör comeback – och tar hjälp av Dogge Doggelito

Västmanland har fått en ny innebandyförening. Men även om klubben fortfarande är okänd – så är truppen desto mer profilstark. Laget består nämligen av idel gamla stjärnor.

Publicerad

Ett gäng gamla innebandyspelare har som tradition att sedan många år tillbaka träffas under en helg på sommaren och spela minitennis och ha trevligt och snacka gamla minnen.

I samband med träffarna har tanken på att gå ihop och spela igen väckts till liv. Och nu har man gått från tanke till handling.

Till starten av den lokala div 3-serien finns nu en ny klubb anmäld. Den heter Rocklunda IBK och kommer spela i rosa tröjor.

I tuppen finns tidigare stjärnor som Mikko Nolvi, Jani Muntila, Richard Björk, Rickard Högberg och Christian Mattsson.

Västerås Tidning har pratat med Elmar Gudbrandsson som är tränare, ordförande och, om kroppen håller, även kommer att spela i laget.

Vad har ni för ambitioner med laget?

– Tanken är att vi ska lattja och ha kul. Sen kommer hornen komma fram när det blir match. Det finns många vinnarskallar i laget.

Till premiären den 15 oktober har laget tagit in hjälp från en helt annan stjärna. Då kommer nämligen Dogge Doggelito att finnas i Mälarenergi Arena för att framför den låt han har spelat in tillsammans med några spelare i laget.

Hur kommer det sig att ni fått med er Dogge på det här?

– Det var Jani (Muntila) som har fixat det. Dom hade träffats nånstans och börjat prata om att göra något kul ihop. Det är en kul grej, men jag har inte hört låten än. Allt är lite hemligt fortfarande, men tanken är att den ska ha premiär i samband med vår premiär, säger Elmar Gudbrandsson.

Powered by Labrador CMS