Här är några av Ängsös alla juniorer som kommer att delta i stortävlingen JMI på hemmabanan nästa söndag och måndag. Foto: Ängsö GK

Flera Ängsöjuniorer till start i stortävlingen på hemmabanan

Nästa söndag kommer den svenska junioreliten i golf till Ängsö GK. Junior Masters Invitational 5–6 juli lockar de allra främsta. – Ett flertal landslagsspelare på juniorsidan kommer till start, säger Cecilia Högdahl i Ängsös juniorkommitté.

Publicerad

Junior Masters Invitational (JMI) är en serie juniortävlingar som hålls runt om i Sverige.

När Ängsö GK nu arrangerar en JMI-tävling är det minst sagt hög klass på startfältet.

Närmare 200 anmälningar har kommit in och för att knipa en plats i tävlingen så måste spelaren spela på plus i handicap.

– Bara 84 spelare kommer att få chansen att tävla så konkurrensen är enorm, säger Cecilia Högdahl.

Till start kommer bland annat ett flertal landslagsspelare på juniorsidan. Bland andra Amanda Linnér – vinnare av Annika Invitational – samt Rasmus Hjem och Wilmer Ederö, som har en andraplats i prestigefyllda British Boys från 2019.

Från hemmaklubben Ängsö GK ställer också ett flertal spelare upp på både flick- och pojksidan, bland annat Simon Wallén och Erik Janson som båda tidigare blivit svenska mästare i sin åldersklass.

– Många av Ängsös spelare är rutinerade och erfarna, men en gör även tävlingsdebut i juniorgolfen, berättar Cecilia Högdahl.

Det är Lova Jansson, 13 år, som nu gör sin första juniortävling på elitnivå, passande nog på hemmabanan.

– Banan är redan nu i mycket fint skick och nu pågår de sista förberedelserna för att trimma banan till absoluta finish inför tävlingsstarten.

Tävlingen den 5–6 juli och är en 54-hålstävling med 36 hål och cut på söndagen och 18 hål för de kvarvarande toppspelarna på måndagen.

Powered by Labrador CMS