Fjärde raka segern för VI-herrarna

VI har verkligen fått upp ångan i herrallsvenskan i handboll. Idag kom lagets fjärde raka seger när man vann över Tyresö med 27–25 hemma i Bombardier Arena. – Det är en otroligt skön känsla så klart, säger VI:s Daniel Zachrisson till Västerås Tidning.

  • Publicerad 17:45, 27 jan 2019

VI är inne i ett riktigt stim, idag kom lagets fjärde raka seger när Tyresö fick se sig besegrade. VI var i ledning från start till mål, men slutskedet blev rafflande då Tyresö var på väg ifatt. Men VI kunde reda ut gästernas anstormning. VI:s rutinerade Daniel Zachrisson var lättad efter matchen och han var riktigt nöjd med lagets fina svit.

– Det är en otroligt skön känsla såklart. Det var en lång och tuff höst, men vi var på rätt spår redan i slutet av november men vi fick inte resultaten med oss fast vi presterade bra handboll. Efter jul har det visat sig att det vi gör räcker till att vinna.

Vad är det som gjort att vändningen har kommit för er?

– Det är inget annorlunda spel, det är samma typ av starter och samma typ av försvar. Men vi har en annan trygghet i det vi gör och vi är mycket tydligare mot varandra. Samspelet har blivit bättre och bättre och det har byggts på under hela året.

Vad säger du om dagens match mot Tyresö där ni var i ledningen i princip hela vägen?

– Jag tycker att vi var det bättre laget i stora delar delar av matchen. De provade både sju mot sex och offensivt försvarsspel i slutet. Sju mot sex tyckte jag att vi hade bra koll på för de har vi möt tidigare och det har vi tränat på. Men deras offensiva försvar blev vi väldigt stressade av i slutet.

Vad var det som hände i slutet, ni höll på att tappa ledningen?

– Det krävs en otrolig rörelse utan boll när de går upp så högt, de låg nästan i en trepunkt. Vi blev lite stressade och visste inte riktigt vad vi skulle göra, det blev lite hönsgård men det löste sig.

Vad betyder den här segertrenden för fortsättningen?

– Det är klart att det är mycket lättare att komma ner och träna varje dag när man har några vinster i ryggen. Vi försöker att inte dra för stora växlar av det, det är 2 poäng som är otroligt viktiga. Men det är som vilken match som helst, den är varken mer eller mindre värd än någon annan, alla matcher är värda 2 poäng och det är så vi måste se det. Börjar man tänka måste matcher eller vinna eller försvinna funkar det inte, avslutar Daniel Zachrisson.

Matchfakta, Herrallsvenskan Handboll

VI – Tyresö 27–25 (15–13)

Bästa målskyttar VI: Erik Gannby 7, Daniel Zachrisson 5, Kenny Hurtig 4

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING