Daniel Zachrisson är på väg att sätta ett av sina fem mål mot Tyresö. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Fjärde raka segern för VI-herrarna

VI har verkligen fått upp ångan i herrallsvenskan i handboll. Idag kom lagets fjärde raka seger när man vann över Tyresö med 27–25 hemma i Bombardier Arena. – Det är en otroligt skön känsla så klart, säger VI:s Daniel Zachrisson till Västerås Tidning.

Publicerad

VI är inne i ett riktigt stim, idag kom lagets fjärde raka seger när Tyresö fick se sig besegrade. VI var i ledning från start till mål, men slutskedet blev rafflande då Tyresö var på väg ifatt. Men VI kunde reda ut gästernas anstormning. VI:s rutinerade Daniel Zachrisson var lättad efter matchen och han var riktigt nöjd med lagets fina svit.

– Det är en otroligt skön känsla såklart. Det var en lång och tuff höst, men vi var på rätt spår redan i slutet av november men vi fick inte resultaten med oss fast vi presterade bra handboll. Efter jul har det visat sig att det vi gör räcker till att vinna.

Vad är det som gjort att vändningen har kommit för er?

– Det är inget annorlunda spel, det är samma typ av starter och samma typ av försvar. Men vi har en annan trygghet i det vi gör och vi är mycket tydligare mot varandra. Samspelet har blivit bättre och bättre och det har byggts på under hela året.

Vad säger du om dagens match mot Tyresö där ni var i ledningen i princip hela vägen?

– Jag tycker att vi var det bättre laget i stora delar delar av matchen. De provade både sju mot sex och offensivt försvarsspel i slutet. Sju mot sex tyckte jag att vi hade bra koll på för de har vi möt tidigare och det har vi tränat på. Men deras offensiva försvar blev vi väldigt stressade av i slutet.

Vad var det som hände i slutet, ni höll på att tappa ledningen?

– Det krävs en otrolig rörelse utan boll när de går upp så högt, de låg nästan i en trepunkt. Vi blev lite stressade och visste inte riktigt vad vi skulle göra, det blev lite hönsgård men det löste sig.

Vad betyder den här segertrenden för fortsättningen?

– Det är klart att det är mycket lättare att komma ner och träna varje dag när man har några vinster i ryggen. Vi försöker att inte dra för stora växlar av det, det är 2 poäng som är otroligt viktiga. Men det är som vilken match som helst, den är varken mer eller mindre värd än någon annan, alla matcher är värda 2 poäng och det är så vi måste se det. Börjar man tänka måste matcher eller vinna eller försvinna funkar det inte, avslutar Daniel Zachrisson.

Matchfakta, Herrallsvenskan Handboll

VI – Tyresö 27–25 (15–13)

Bästa målskyttar VI: Erik Gannby 7, Daniel Zachrisson 5, Kenny Hurtig 4

Powered by Labrador CMS