Marcus Dahlbom vaktade målet när VIK förlorade mot Pantern med 2–1. Foto: STEFAN LINDGREN

Fjärde raka bortaförlusten för VIK

Det vill sig inte för VIK på bortaplan. Ikväll inkasserade gulsvart sin fjärde raka bortaförlust när man förlorade mot Pantern med 2-1.

Det blev ingen repris på målfesten från ABB Arena. Då vann VIK med 10–3, den här gången var det Pantern som gick vinnande ur matchen.

VIK tog dock ledningen i matchen efter att Lukas Zetterberg satt 0–1 bakom Lars Volden i Panterns kasse. Målet gjordes i powerplay och framspelningen stod Kalle Östman och Marcus Bergman för.

Strax efter målet visades Bergman ut och då var det Panterns tur att visa effektivitet i powerplay då Oscar Eklind hittade rätt bakom Marcus Dahlbom.

Andra perioden var mållös och helt jämn sätt till skottstatistiken (7–7).

Pantern rivstartar med att göra 2–1 i tredje perioden. Återigen med Eklind som målskytt efter att han dragit bort Dahlbom och placerat in pucken i nät.

VIK hade sedan sina chanser att kvittera då man fick ett par chanser att spela powerplay. Pantern lyckades reda ut VIK:s anstormning och vinna med 2–1.

Matchfakta, Hockeyallsvenskan

IK Pantern - VIK 2–1 (1–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0-1 (15.33) Lukas Zetterberg (Kalle Östman, Marcus Bergman), 1-1 (18.02) Oscar Eklind (Villiam Haag) spel i fem mot fyra