Fixar ni att knäcka våra kluriga sportnötter?

Vad minns du från det lokala sportåret 2022 – till övervägande del utifrån Västerås Tidnings-sportens bevakning? Vi bjuder traditionsenligt på några kluriga sportnötter – perfekt att sätta tänderna i under julledigheten.
God jul och lycka till!

Publicerad Senast uppdaterad

1. Anrika IFK Västerås vann i år fotbollsfyran och spelar nästa säsong i div 3 för första gången på 16 år. En av de mest namnkunniga spelarna som fostrats i klubben gjorde bland annat 31 A-landskamper och är idag landslagschef. Namnet, tack.

1. Stefan Pettersson

X. Pontus Kåmark

2. Gary Sundgren

2. Västerås Open, den stora Europatävlingen för damgolfare, bytte bana efter att ha avgjorts på Västerås Golfklubb under tre år. Ny spelplats, tack!

1. Fullerö

X. Frösåker

2. Orresta

3. Rönnby ligger trea i SSL inför juluppehållet. Redan i våras stod de trefaldiga svenska innebandymästarna för en bedrift de inte lyckats med på sju år. Vilken?

1. Tog sig till slutspel

X. Tog sig till semifinal

2. Tog sig till SM-final

4. Stefan ”Lillis” Jonsson tog i år över som huvudtränare för VSK:s Elitseriedamer. Han har själv gott om meriter, bland annat fyra VM-guld och sex SM-titlar med VSK. Men var föddes denna bandyikon?

1. Ljusdal

X. Bollnäs

2. Edsbyn

5. Västerås Friidrotts Emilia Brangefält fick sitt stora internationella genombrott i år. Traillöparen lyckades i sin landslagsdebut med …?

1. Att komma topp 10 på EM

X. Att ta VM-brons

2. Att vinna NM-guld

6. VSK-anfallaren Viktor Granath hade en fantastisk säsong på fotbollsplanen och blev hela Superettans målkung. Hur många baljor lyder hans nya målrekord på över de 30 omgångarna?

1. 18

X. 22

2. 24

7. Västerås har en alpin stjärna i vardande. Moa Landström hoppas i framtiden att få delta i de stora tävlingarna. Den största av dem alla blir kanske svårt att nå upp till. Hur många VC-segrar tog Ingemar Stenmark, vilket fortfarande står sig som alla tiders rekord?

1. 66

X. 76

2. 86

8. Mike Malmer är en mycket framgångsrik paraidrottare från Västerås. Nu i höstas slog han till igen och vann dubbla VM-guld, i jiu-jitsu och brasiliansk jiu-jitsu. Frågan är var någonstans i världen detta hände?

1. Abu Dhabi

X. Dubai

2. Sharjah

9. Hallstahammar fick för bara ett par veckor sedan sin första svenska seniormästare i boxning på 35 år. Emanuel Ryttersson satsar stort och ingår nu i en satsning mot nästa sommar-OS. Som hålls i…?

1. Milano

X. Sevilla

2. Paris

10. I början av året arrangerades kägel-SM (numera 9-pin bowling) i Västerås. Hemmaklubben Bataljon var ”ofina” nog att totalt dominera tävlingarna i den nya toppmoderna anläggningen som ligger, ja var någonstans i stan?

1. Rocklunda

X. Finnslätten

2. Stenby

11. Klassiska cykelloppet Anundsloppet är Västerås Cykelklubbs flaggskepp. Ett år lockades hela 15 000 åskådare till tävlingen. Men vilket år gick den första upplagan?

1. 1923

X. 1939

2. 1957

12. Västeråssimmaren Elvira Mörtstrand har en mycket stark säsong bakom sig och har bland annat deltagit på EM och blivit nordisk mästarinna. Hon slog dessutom ett 36 år gammalt klubbrekord som innehades av en VSS-legendar. Namnet tack!

1. Annika Svensson

X. Agneta Eriksson

2. Anna Jernstedt

13. VästeråsIrsta gjorde under året klart med en ny sportchef. Irstafostrade Mattias ”Zacke” Zachrisson kommer hem. Han gjorde 128 A-landskamper för Sverige och vann bland ett OS- och ett EM-silver. Vilken position hade han på planen?

1. Vänstersexa

X. Mittsexa

2. Högersexa

Rätt rad? Klicka här för facit

Powered by Labrador CMS