Matilda Plan lämnar – åtminstone tillfälligt – bandyn för att satsa allt på fotbollen. Men först ska hon försöka vara med och spela hem ännu ett VM-guld åt Sverige. Hon är en av fem VSK-are i den svenska VM-truppen till Norge. Foto: Stefan Lindgren

Fem VSK-spelare uttagna i VM-truppen

Hela fem VSK-spelare ryms i den svenska bandytruppen till VM i Norge som inleds om drygt en vecka. För Malin Kuul blir det första mästerskapet – för klubbkompisen Matilda Plan kan det vara det sista.

Publicerad

Den 19–22 februari avgörs bandy-VM för damer i Oslo, Norge.

Uppdraget är tydligt när förbundskaptenen Magnus Nordin presenterade truppen på torsdagen: Sverige ska försvara sitt VM-guld från Kina 2018 och därmed bärga den nionde pokalen i historiens tionde mästerskap.

Regerande svenska mästarna VSK har fem representanter med i VM-truppen.

Försvararen Malin Kuul är debutant.

Målvakten Sara Carlström, mittfältarna Anna Fosselius och Malin Persson samt anfallaren

Matilda Plan har varit med tidigare.

Extra intressant blir det att följa VSK:s dubbelidrottande anfallsstjärna Matilda Plan som efter den här säsongen lägger rören på hyllan – åtminstone ”tar en paus”, som hon själv säger – för att istället satsa allt på sin fotbollskarriär som mittback i allsvenska Eskilstuna United och U23-landslaget.

21-åringen leder Elitseriens poängliga överlägset och blir en viktig kugge i det svenska lagets jakt på ett nytt VM-guld i Norge.

Powered by Labrador CMS