VSK bjöd på drömspel när Bollnäs kördes över med 10–1. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Drömspel när VSK körde över Bollnäs

VSK Bandy var på ett rejält spelhumör när man fullkomligt körde mer Bollnäs med 10–1 i ABB Arena. Grönvitt hade åtta olika målskyttar i matchen vilket visar vilken laginsats som låg bakom dagens storseger. – Det jag är mest nöjd med är att publiken tycker att det är ett häftigt spel, säger tränaren Michael Carlsson till Västerås Tidning.

Publicerad

Dagens drabbning i ABB Arena var på förhand en match som förväntades bli en jämn tillställning. Men det skulle visa sig vara helt fel, VSK tog tag i matchen från start och radade upp chanser i parti och minut, Bollnäs hade inga motvapen för att försvara sig mot VSK:s fyndiga anfallsspel.

VSK gick till halvtidsvila med en 5–0 ledning. I andra halvlek spädde grönvitt på med ytterligare fem mål, och det kunde ha varit betydligt större siffror om inte Bollnäs målvakt Patrik Aihonen storspelat mellan stolparna.

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra match där många är delaktiga och vi hade många målskyttar. Vi spelar ett roligt spel och vi är alltid kreativa i alla lägen och det känns fantastiskt kul, säger Michael Carlsson.

Inför säsongen pratade du mycket om att du ville att ni skulle komma samlade i anfallsspelet, idag var det kanske ett skolexempel på det?

– Vi kommer med en 6-7 man och blir det något misstag på vägen är vi där och tar bollen igen. Det blir bara ett hack i anfallet och sedan fortsätter det, när det väl faller ut och det bollen går på ett snöre har vi många olika alternativ och då är det alltid någon som får ett bra läge.

Bollnäs målvakt gör en bra match och ändå lyckas ni göra tio mål!

– Så är det, han var bra i målet och han hade att göra. Vi har så stor variation och då är det svårt att stoppa oss, det är det som gör det skönt. Vi har flera verktyg i verktygslådan i år.

Ni fortsätter att vara starka på hörnorna, hur viktigt är det att få de där hörnmålen?

– Vi tränar ganska mycket på hörnor och vi tycker att det är viktiga situationer i spelet och det är sköna mål att få, det är också en del som vi jobbar på.

Vad är du mest nöjd med från den här matchen om man inte ser till resultatet?

– Det som jag är mest nöjd med är att publiken tycker att det är ett häftigt spel och de lever sig in. Det är grunden till varför vi håller på, publiken ska tycka att det är kul och samtidigt ska vi tycka att vi spelar ett roligt spel. Det ser bra ut och det tar jag med mig.

Är du överraskad att det blev så stora siffror mot Bollnäs?

– Jag det är jag, de är ett bra lag och det brukar vara jämna matcher och det var skönt att få spela ut mot dem, avslutar en mycket nöjd Michael Carlsson.

Matchfakta, Elitserien

VSK Bandy – Bollnäs 10–1 (5–0)

Mål: 1-0 (11:09) Simon Folkesson (Martin Landström), 2-0 (16:42) Mikael Olsson, 3-0 (29:55) Måns Engström (Mikael Olsson) efter hörna, 4-0 (41:46) Tobias Holmberg (Magnus Joneby) efter hörna, 5-0 (43:12) Martin Landström, 5-1 (48:17) Samuli Helavuori, 6-1 Jesper Hermansson, 7-1 (57:56) Magnus Joneby, 8-1 (67:22) Mikael Olsson (Robin Andersson), 9-1 (70:23) Robin Andersson (Simon Folkesson), 10-1 (84:27) Måns Engström 

Powered by Labrador CMS