Det kan bli en riktig jubelsäsong för Rönnby i år i SSL. Laget ser starkare ut än på flera år. Premiär i morgon lördag hemma mot Jönköping. Foto: Thörnbergs sportfoto

”Det finns extremt mycket potential i laget”

Är detta säsongen då Rönnbys innebandydamer ska närma sig den absoluta toppen igen i SSL? Det finns en hel del som talar för det. I alla fall om man ska tro tränaren Andreas Harnesk. – Det finns extremt mycket potential i laget, säger han inför lördagens ligapremiär.

Publicerad

När välmeriterade tränaren Andreas Harnesk klev in i Rönnbys bås förra säsongen slutade det med en sjundeplats i grundserien och respass i kvartsfinalen mot slutliga finallaget Pixbo med 3–0 i matcher.

I år finns det en hel del som talar för att resultatet kan bli betydligt skarpare och att Västeråslaget med tre SM-titlar i merittrunken ska närma sig toppskiktet i svensk daminnebandy igen.

U19-landslagsspelaren Wilma Johansson. Foto: Thörnbergs sportfoto

I slutändan vill vi bli det bästa Rönnbylaget någonsin, och det har ju funnits många bra. Vi är inte där än, det finns mycket kvar att göra. Men våra högsta toppar är riktigt höga

En stor stomme har behållits från senaste åren, kryddat med flera talangfulla spelare med U19-landslagsspelaren Wilma Johansson i spetsen – samt en återvändande Mira Wickman som skärpt till offensiven ytterligare.

– Wilma är en drömvärvning. Helt fantastisk på alla sätt. Vi gick in hårt för att få hit henne. Och Mira blir också otroligt viktig för oss. Både socialt, att hon bidrar med en vinnarkultur och att hon är villig att göra skitgörat, säger Andreas Harnesk.

Om du jämför årets trupp med fjolårets?

– En helt annan bredd, framför allt. Varje spelarpost är starkare skulle jag säga. Det finns extremt mycket potential i laget. Många som är väldigt ambitiösa.

Något han bland annat mäter i träningsviljan.

– Jag är ganska säker på att vi tränar bättre än alla andra lag i ligan. Vi kommer bara att bli starkare och starkare ju längre säsongen går, det är jag övertygad om. Det borde ge oss bra chanser i ett kommande slutspel.

Hur ser målet ut på sikt?

– I slutändan vill vi bli det bästa Rönnbylaget någonsin, och det har ju funnits många bra. Vi är inte där än, det finns mycket kvar att göra. Men våra högsta toppar är riktigt höga.

Kan du se en fara med alla unga som inte har så mycket erfarenhet från spel i högsta ligan?

– Det är en berättigad fråga, men min känsla är att de bara går in och kör. Vi kommer inte slå Pixbo, Sirius eller Team Thorengruppen på antalet landskamper eller SM-titlar. Men vi slår dom på ambition och att vi är hungrigare. Det är vårt vapen.

Tigers premiär spelas denna lördag mot Jönköping hemma i Mälarenergi Arena.

– Jönköping har också ett ungt och lovande lag. Vi har mött dom två gånger på försäsongen och har en bra känsla.

Rönnbytränaren Andreas Harnesk ser en stor potential i årets trupp. Foto: STEFAN LINDGREN
Powered by Labrador CMS