Redo för fajt igen. Elin Cederroos på Times Square i New York, några dagar före sin comeback i proffsringen mot hemmaboxaren Shadasia Green natten till söndag svensk tid.

Cederroos comeback – går titelmatch i New York på lördag

Västeråsboxaren Elin Cederroos är tillbaka i New York. Redo för comeback och fast besluten att fajtas om de stora bältena igen. ”All press är på henne”, säger 38-åringen till Västerås Tidning inför lördagens WBC Silver-match mot amerikanskan Shadasia Green.

Publicerad Senast uppdaterad
Elin Cederroos går sin tionde proffsmatch på lördag.

Efter åtta raka segrar som proffs hade Elin Cederroos chansen att skriva svensk boxningshistoria som den första någonsin att äga alla fyra världsmästarbälten i en och samma viktklass.

Men på klassisk boxningsmark i ett fullsatt Madison Square Garden i New York den 30 april 2022 föll BK Rapid-boxaren i karriärens största match mot Franchón Crews-Dezurn och tappade istället sina två världsmästarbälten i supermellanvikt (WBA och IBF).

Nu har BK Rapid-boxaren slickat såren och är redo för comeback – för att ta sig tillbaka till världsscenen igen.

Hon äntrar proffsringen natten till söndag svensk tid med en god känsla – trots att allt har gått väldigt fort på slutet.

– Erbjudandet om matchen kom för endast tre veckor sedan så det har varit en kort och intensiv uppladdning. Jag har såklart tränat under hela tiden sedan förra matchen, men mer grundträning i både fys och boxningen. När vi ökade på med träningen och uppladdningen inför den här matchen för drygt två veckor sedan har kroppen svarat riktigt bra, säger Elin Cederroos.

Hon har precis klarat av ett lättare förmiddagspass i hotellgymmet på Manhattan. Mitt över gatan ligger Hulu Theater och Madison Square Garden, platsen där lördagskvällens stora gala med många titlar på spel hålls.

I den andra ringhörnan står på nytt en amerikanska, den några år yngre och hittills obesegrade Shadasia Green.

Vad vet du om henne?

– Hon har gått ner en klass till supermellanvikt. Bra tajming som jag sett, stor och stark. Hon har den amerikanska proffsstilen. På papperet ser hennes record väldigt bra ut, men hon har inte gått mot några riktigt tuffa motståndare. Det här blir hennes största match.

På spel står en WBC Silver-titel.

– Den som vinner ska vara första utmanare till det stora WBC-bältet.

Västeråsaren tror på en sevärd fajt.

– Det kommer att bli en bra match, hon är en duktig boxare.

Varför kommer du att vinna på lördag?

– För att jag är den bättre boxaren. Hon har all press på sig som hemmaboxare.

Jag vet att jag får ut mycket mer av min boxning om jag är mer avslappnad och lugn

Cederroos utvecklar:

– Jag har jobbat mycket på att inte lägga så mycket press på mig själv. Jag vet att jag får ut mycket mer av min boxning om jag är mer avslappnad och lugn. Senast blev det för mycket stress och jag blev påverkad av allting runt omkring – då krackelerade den mentala bubblan. Nu har jag mer erfarenhet och rutin av all uppståndelse.

38-åringen har fortfarande mycket kvar att visa i ringen, säger hon.

– Jag är så sugen på att få till den boxningen jag vet att jag har i mig under en match. Det vore väldigt tillfredsställande och det är det som hela tiden driver mig.

Hur viktig är den här matchen?

– Den är självklart viktig, jag är inte i ett bättre läge om jag skulle kunna förlora. Men jag tänker givetvis inte alls i de banorna. Det är bara seger som gäller.

Äntligen comeback, hur sugen är du?

– Jag är jättesugen. Det är en möjlighet att kunna ta tillbaka världsmästartitlarna.

Team Cederroos. Elin Cederroos med coacherna Benjamin Kalinovic och Alex Wennersten.
Powered by Labrador CMS