Även årets upplaga av Aroscupen ställs in på grund av pandemiläget. Över 300 ungdomslag var anmälda till den stora fotbollsturneringen. Foto: STEFAN LINDGREN

Beskedet i dag: Aroscupen 2021 ställs in

Det blir ingen fotbollsfest i år heller. Även Aroscupens upplaga 2021 ställs in. ”Det är med stor sorg vi kan konstatera att den pågående coronapandemin gör att Aroscupen 2021 inte kan genomföras”, skriver arrangören Skiljebo SK i ett pressmeddelande på fredagen.

Publicerad

Vi beklagar naturligtvis att alla ungdomar och ledare går miste om denna fotbollsfest i Västerås

Med Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters råd och anvisningar har Aroscupskommittén beslutat att ställa in turneringen – för andra gången sedan starten 1978, varav året i rad.

Turneringen var tänkt att genomföras den 2–5 juli. Nuvarande smittspridning och restriktioner från myndigheterna är för starka, och gör det inte möjligt att genomföra cupen.

Med över 300 anmälda lag, cirka 4 000 deltagare, som planerats att förläggas på ett 20-tal skolor och transporteras med cupens bussar till spelområdena, är det inte möjligt att vidta tillräckliga skyddsåtgärder för att hindra smittspridning.

”Vi beklagar naturligtvis att alla ungdomar och ledare går miste om denna fotbollsfest i Västerås. Vi förlängde anmälningstiden en månad och hoppades. Tillsammans med lagen har vi hållit alla tummar för att pandemin skulle gå över, och att nuvarande restriktioner skulle ändras, men det gör de inte”, skriver Sören Carlsson, ordförande i Aroscupskommittén i ett pressmeddelande.

Alla anmälda lag kan nu välja om de vill flytta över anmälningsavgiften till nästa års Aroscup och därmed redan nu säkra sin plats i turneringen 2022, eller om de vill få anmälningsavgiften återbetald. Aroscupen mejlar alla anmälda lag med information om hur de ska gå tillväga för att meddela sitt val.

Anmälan till nästa års cup, som spelas den 1 – 4 juli, öppnas redan tisdagen den 1 juni i år.

”Vi tar nu nya tag och laddar organisationen inför det som vi hoppas blir ett alldeles virusfritt och underbart Aroscupsår 2022”, skriver Aroscupskommittén.

Sören Carlsson och övriga i Aroscupskommittén tvingas konstatera att massinvasionen av fotbollssugna barn och ungdomar uteblir även i år. Foto: Västerås Tidning
Powered by Labrador CMS