Elin Cederroos får vänta till 14 augusti med att gå sin match om fyra världsmästarbälten. Detta då herrvärldsmästaren Teófimo Lopez, som skulle boxats på samma gala, testat positivt för covid-19. Foto: Karl-Henrik Grön

Beskedet: Cederroos superfajt uppskjuten

Elin Cederroos får vänta på sin chans att ta hem fyra världsmästarbälten – och skriva svensk idrottshistoria. Herrvärldsmästaren Teófimo Lopez som skulle ha boxats på samma gala på lördag i Miami har testat positivt för covid-19 och hela galan skjuts därför upp till den 14 augusti ”Jag ska vara minst lika redo då som jag är nu”, skriver Cederroos i ett meddelande till Västerås Tidning på tisdagskvällen.

Publicerad

Jag ska komma tillbaka och vara minst lika redo som jag är nu

Natten till söndag svensk tid skulle Västerås dubbla boxningsvärldsmästare Elin Cederroos gått en titelmatch om de fyra tyngsta bältena mot amerikanskan Franchon Crews-Dezurn i supermellanvikt på en stor gala i Miami.

Det skulle bli en historisk gala då det för första gången genom tiderna skulle fajtas om samtliga världsmästarbälten både på dam- och herrsidan. Men nu har regerande lättviktsvärldsmästaren Teófimo Lopez – som skulle möta George Kambosos Jr – testat positivt för covid-19.

Det meddelade Cederroos, på plats i Miami sedan knappt två dygn, på sina sociala kanaler på tisdagskvällen.

I ett meddelande till Västerås Tidning strax efter beskedet om att galan nu skjuts upp till den 14 augusti, skriver BK Rapid-boxaren:

”Så tråkigt! Men jag ska komma tillbaka och vara minst lika redo som jag är nu”.

Powered by Labrador CMS