Alicia Brännback med sina dubbla NM-medaljer.
Alicia Brännback med sina dubbla NM-medaljer.

Alicia Brännback tog dubbla medaljer på NM i Helsingfors

Västeråsaren Alicia Brännback startade tävlingssäsongen med ett riktigt formbesked – guld och silver vid nordiska mästerskapen i taekwondo i Helsingfors.

Publicerad Senast uppdaterad

Hon ställde upp i den individuella klassen i taekwondons gren mönster (poomsae) där hon upprepade sitt silver från NM 2022 innan hon slog till med guldet i parklassen tillsammans med Måns Dahlgren från Stockholm i parets endast andra tävling tillsammans på mattan. Den första i december gav SM-guld. Så här säger Västeråsstjärnan själv i ett mejl.

”Då jag säkrade en direktkvalificering till EM i Österrike med medalj från Europa Cupen förra året så kan jag nu satsa fullt ut på parklassen med Måns utan att behöva oroa mig för individuella platsen. Trots att vi bor i olika städer så har vi hittat en rutin för hur vi ska regelbundet träna mot målet att säkra en plats i truppen i parklassen och gå starkt på EM i november".

KSA:s silverkillar Oliver Davidsson och Tintin Bergman med coach William Vikström i mitten.
KSA:s silverkillar Oliver Davidsson och Tintin Bergman med coach William Vikström i mitten.

Även KSA Västerås deltog vid NM i taekwondons andra gren kamp. Även där blev det medaljer i form av två silver signerade Oliver Davidsson och Tintin Bergman under ledning av coach William Vikström.

Nu väntar även fler tävlingar för killarna under våren tillsammans med övriga gänget i KSA:s kamplag.

Powered by Labrador CMS