SM-vecka och 100 bast. Två viktiga personer under SM-veckan sommar är Niklas Fransson, tävlingsledare, och Anders Johansson, ordförande i VMS.

100-årsjubilerande Västerås MS firar med SM-veckan

Ett spännande år väntar Västerås Motorsällskap. Först SM-veckan med både crosskart och rally och på det 100-årsjubileum.

Publicerad

Västerås är värdstad för SM-veckan sommar, det stora idrottsevenemang som Riksidrottsförbundet och Sveriges Television genomfört sedan 2009. När arrangemanget för första gången gästar Västerås är Motorsällskapet redo. Torsdagen den 27 juni körs både crosskart och rally sprint ute vid Malma motorstadion.

– Vi tackade genast ja när vi fick frågan. Vi har en omtyckt SM-bana för crosskart och förlänger delar av den med en skogsslinga för rallybilarna, säger tävlingsledare Niklas Fransson i ett pressmeddelande.

Förberedelserna är igång sedan länge. Banan är förstås inbäddad i snö ett tag till, men mycket annat finns att göra.

– Oh ja! Tävlingsmomenten har vi rutin på, men behöver ta höjd för långt fler besökare än vi har normalt. Saker som parkering, entré och säkerhet måste fungera perfekt. All publik som kommer hit ska få bästa tänkbara bemötande, fortsätter Fransson.

Grenarna crosskart och rally sprint har funnits med under många år i SM-veckan. SVT sänder och bilsporten har runt 120 000 tittare under SM-veckan.

Sommarens andra, stora evenemang för de 530 medlemmarna i Västerås Motorsällskap (VMS) blir att samlas till jubileum. Föreningen bildades 1924 och den 31 augusti firas de 100 gångna åren.

Powered by Labrador CMS