Släpper singel. Sofie Svensson har åter klivit in i studion tillsammans med Fronda. Resultatet är en ny tolkning av Frondas gamla låt Underbar. Singeln och videon släpps digitalt på fredag den 22 april. Foto: Jonas Edberg
Släpper singel. Sofie Svensson har åter klivit in i studion tillsammans med Fronda. Resultatet är en ny tolkning av Frondas gamla låt Underbar. Singeln och videon släpps digitalt på fredag den 22 april. Foto: Jonas Edberg

Sofie Svensson i nytt samarbete med Fronda – och laddar för första spelningen på hemmaplan

Cirkeln är på väg att slutas för Sofie Svensson. Partydrottningen som slog igenom med en tolkning av Frondas stora hit, släpper nu åter en singel tillsammans med just Fronda. Samtidigt laddar hon och hennes kompband för den första spelningen någonsin på hemmaplan.

Publicerad

Västeråsaren Sofie Svensson slog igenom efter att ha lagt ut filmer där hon sitter med en gitarr hemma i köket och sjunger kända låtar.

En av låtarna som blev viral var Västeråsartisten Frondas gamla hit Rullar fram.

Sofies version av låten nådde till sist fram till artisten själv, som gillade vad han hörde – och bjöd in Sofie till sin studio.

Låten spelades in – och blev på nytt en succé.

Sedan dess har Sofie fortsatt sin artistkarriär. Bland annat tillsammans med bandet ”Dom där”.

Med sina partylåtar med ofta fräcka texter turnerade de flitigt genom landet fram tills att pandemin slog till.

Mer hoppfull version

Nu när coronan har lagt sig och Sverige har öppnats upp igen är Sofie och bandet tillbaka ute på vägarna. Och samtidigt förbereder hon ett nytt singelsläpp – tillsammans med Fronda.

Det handlar i det här fallet om en ny version av låten Underbar, som ursprungligen släpptes av Fronda 2010.

– Det är en story som ursprungligen är väldigt mörk. Nu har jag har gjort den lite ljusare och vill att den ska ge hopp.

Jobbiga erfarenheter

För Sofie är det en låt som skiljer sig rejält från den partymusik som Sofie vanligtvis brukar släppa.

– Jag är egentligen en superdjup person och har många olika sidor. Så för mig är det inget konstigt att göra något annorlunda än det jag brukar släppa.

Samtidigt är det en låt som betyder mycket för Sofie på ett personligt plan, mycket på grund av hennes egna erfarenheter.

– Jag har själv varit med om jobbiga situationer. Jag har både varit mobbad och har även blivit utsatt för övergrepp. Det är något som jag aldrig har pratat om, men det gör att jag verkligen kan relatera till den här låten. Därför känns det här väldigt äkta för mig, berättar Sofie.

Spelar i Västerås

Trots att det nu gått sju år sedan Sofie slog igenom har hon ännu aldrig spelat inför publik på hemmaplan i Västerås. Det ska det dock bli ändring på nu. Den 7 oktober är hon och kompbandet Dom där inbokade för en spelning på O´Learys i Västerås. Biljetter till spelning finns att köpa på tickster.com.

Så här säger Fronda om Sofies tolkning av Underbar

"Jag tycker att Sofies tolkning träffar helt rätt, en mer avskalad version med en fantastisk nerv - och med det (fortfarande) viktiga budskapet i fokus."
 

Powered by Labrador CMS