Lokal vinimportör. Lars Bilberg, Winehouse Bilberg, är en av de lokala aktörerna som finns på plats i Officershuset nästa lördag. Foto: Lasse Blom/Arkiv×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Vinmässa i Officershuset med flera lokala importörer

Västerås får ytterligare en vinmässa för en dag. Kommande lördag 1 december bjuder Officershusets restauranger in till en smakfull eftermiddag. – Flera lokala vinimportörer är på plats, säger Vinoteket Lothars Patric Anderson.

Publicerad

Officershuset – med de tre enheterna Limone, Vinoteket och Hörnet – samverkar på ett allt bredare plan.

Nu gör trion gemensam sak och bjuder in till en vinmässa.

– Vi hade en liknande mässa i mindre skala endast på Vinoteket förra året och det lockade en hel del folk. Nu hoppas vi att det kan bli ytterligare några besökare när vi lyfter detta i hela huset. Det känns jättekul att göra det här tillsammans, säger Patric Anderson.

En av anledningarna till evenemanget är att försöka lyfta fram och ge de lokala vinimportörerna en chans att få visa upp sitt sortiment.

– De har ofta svårare att nå ut och ta en plats på Systembolaget hyllor. Detta tycker vi är ett bra sätt för västeråsarna att få ta del av de lokala aktörersom finns, säger Patric Anderson.

Totalt kommer ett 50-tal viner – från ett tiotal importörer, varav hälften lokala – att kunna avnjutas under nästa lördagseftermiddag i de tre lokalerna i Officershuset.

– De kommer att berätta mycket om sina viner och så finns det givetvis även tillfälle att ställa sina frågor.

Det är drop-in som gäller, inträdet är fritt.

– Sedan finns det kuponger att köpa på plats för provsmakning, precis som på den stora vinmäsan på ACC. Den enda skillnaden är att du inte får ta med dig glaset hem, säger Patric Anderson med ett leende.

Varsågoda, en lokal aptitretare inför vinmässan nästa helg

Fakta om vinmässan

Vad: Vinmässa, Officershuset (Limone, Vinoteket, Hörnet Officern) med ett tiotal lokala och nationella vinimportörer

När: 1 december kl 12–16

Kostar: Gratis

Övrigt: Kuponger för provsmakning köps på plats

Powered by Labrador CMS