Edit Ljung ansluter till VSK från Skutskär. Foto: VSK Bandy

Skyttedrottningen blir VSK:s tredje nyförvärv

Tredje nyförvärvet är i hamn. Landslagsspelaren och Skutskärs skyttedrottning Edit Ljung ansluter till VSK inför kommande säsong. – VSK är en klubb där jag kan utvecklas, säger 20-åringen.

Publicerad

Efter Kajsa Ericsson (Skutskär) och Wilma Wachenfeldt (Villa Lidköping) står det nu klart att VSK:s damlag, med Stefan ”Lillis” Jonsson som ny tränare, förstärker ytterligare inför kommande säsong i Elitserien.

Edit Ljung kommer senast från VSK:s finalkombattant Skutskärs IF (VSK-segrar både 2019 och 2020) där det blev 36 mål på 42 matcher.

Till Skutskär – som i veckan drog sig ur Elitserien på grund av ett för klent spelarmaterial – kom hon från moderklubben Skirö AIK.

Nu inleds nästa kapitel i hennes karriär, ett grönvitt sådant.

– Att komma till VSK känns jättebra, spännande och roligt, säger hon till klubbens hemsida.

Under sommaren har hon varit på hemmaplan i Vetlanda och funderat över framtiden. Nu har hon alltså bestämt sig – det blir flytt till Västerås efter att ett kontrakt på 1+1 år nu är undertecknat.

På frågan om varför det blev VSK till slut svarar Edit Ljung:

– Det känns som att VSK är en klubb där jag kan utvecklas och det känns spännande med ”Lillis” som ny tränare. Det blir dessutom bra förutsättningar med hallen, att man alltid kan komma till träning och match där man vet vad man kan förvänta sig.

Under damlandslagets läger i juni var Edit Ljung uttagen i truppen, den platsen vill hon behålla.

– Landslaget är det man strävar efter och att spela mästerskap lockar väldigt mycket. Det är bara att fortsätta träna på och göra sitt bästa.

Powered by Labrador CMS