Smakfull vinnare. Almis Johanna Landin och Mikael Fällman intill Schysst käk-grundarna, bröderna Amir och Alex Kheirmand. Foto: Susanne Lundh

Schysst käk tog hem prestigefullt pris: ”Sjukt glad”

Västeråsföretaget Schysst käk tog hem Stora Näringslivspriset i veckan. Företaget som grundades av bröderna Alex och Amir Kheirmand har gjort sig kända för sin hemmakebab och nu har de alltså vunnit det prestigefulla priset.

Publicerad

Tidigare i år utsågs Schysst käk dessutom till Årets marknadsförare på näringslivsgalan Guldstänk

Västerås Tidning fick en pratstund med en av grundarna, Sveriges Mästerkock 2014 Amir Kheirmand.

Den klassiska frågan – hur känns det?

– Det känns jättebra, jag är sjukt glad över att ha fått ett sånt fint pris, det är ju det bästa priset man kan få i vårt län. Vi har drivit bolag i olika former i 22 år, så det känns fantastiskt häftigt att få vinna!

Han tror att en anledning till att de fick priset är att de fått mycket uppmärksamhet för sin kebab de senaste åren.

– Firman snurrar på och jag tror att det är vår framgång som gjorde att vi vann.

Schysst käk kommer att fortsätta framåt.

– Vi har haft en fantastisk tillväxt främst för att fler och fler äter våra produkter åter och åter igen. Nu har vi planer på att prova en ny marknad och tänker testa våra vingar utomlands.

De tjugo personerna som jobbar är även de delaktiga till vinsten.

– Det här är ingen ”one man show” hela gänget på Schysst käk arbetar hårt. Vi är fortfarande ett litet bolag och alla har slitit för att komma dit vi är så priset är verkligen till alla som jobbar på firman.

Stora Näringslivspriset är instiftat av Handelskammaren Mälardalen och delas ut till ett företag i Västmanlands län i syfte att uppmärksamma företag i länet och dess betydelse för regionens tillväxt och utveckling.

I år delades priset ut under Stora Näringslivsdagen på Steam Hotel.

Powered by Labrador CMS