Ung talang. Tusse Chiza har gått från en ung talang till en etablerad artist. Här med sångpedagogen Susanne Lindholm Hallnäs.

Tusse återvänder till Sala med egenskriven jullåt

Redan för fyra år sedan bad Susanne Lindholm Hallnäs sin tidigare elev Tusse Chiza om hans autograf. Nu när de möts igen har Tusse vunnit både Idol och Melodifestivalen.

Publicerad

Det har varit så himla självklart att han skulle slå igenom. Jag är inte ett dugg förvånad.

På Kulturskolan i Sala har man en mångårig tradition av att arrangera en julkonsert med en känd gäst. I år är kändisgästen ingen mindre än Idolvinnaren och Mellovinnaren Tusse Chiza som återvänder till Sala.

För Susanne Lindholm Hallnäs blir det ett kärt återseende. Hon är sångpedagog och körledare på Kulturskolan i Sala sedan många år tillbaka.

– Jag har jobbat här i en väldans massa år, närmare bestämt 25 år. Så jag fick nyligen en present i form av ett smycke och blev inbjuden till kommunfullmäktige, det var väldigt kul, säger Susanne till Västerås Tidning.

Hon fortsätter:

– Jag har ju haft alla möjliga elever genom åren och en av dem är Tusse. Vi sjöng ihop och hade väldigt roligt innan han flyttade upp till Dalarna.

Innan han blev Idol-Tusse med hela svenska folket har han återkommit till Sala för att sjunga med Susanne och hennes kör.

– Om man bortser från när jag hälsade på under en fredagsfinal på Idol så är det fyra år sedan vi sågs, då lämnade jag av honom på stationen efter att han hade gästat damkören. Då sa jag till honom att jag borde väl ta en autograf nu, och då skrattade han bara så jag sa att vi tar det sen. Så nu den 19 november ska jag få min autograf.

Susanne konstaterar att det alltid har varit självklart för henne att Tusse skulle bli en stjärna.

– Det har varit så himla självklart att han skulle slå igenom. Jag är inte ett dugg förvånad. Han är en given artist.

Den 19 november bjuder Kulturskolan i Sala in till en julkonsert i missionskyrkan. Utöver Tusse medverkar Susannes tre körer, en lågstadiekör, en mellanstadiekör och en vuxen damkör.

– Jag är fett taggad, det ska bli svinkul. Och jätteroligt att träffa honom igen.

Tillsammans med kören kommer Tusse att framföra en nysläppt jullåt.

– Han har skrivit en jullåt som vi ska framföra. De låtar som han kör med oss finns det inga noter för, så jag har arrat allt själv. Jag har slitit som ett djur med det men det har varit väldigt kul. Så nu ska vi framföra This is our Christmas song som Tusse har skrivit tillsammans med damkören.

Powered by Labrador CMS