Nu öppnar Tati igen – i nygammal regi

I dag är det nypremiär för den välkända klädbutiken Tati på Erikslund. 1200 kvadrat säljyta kommer på nytt att fyllas med kläder och accessoarer.

Publicerad

Vi kommer att ha nya starka märken och fortsätta med vårt gamla omtyckta koncept

Den populära butiken har funnits i flera varianter i byggnaden mitt på Erikslund sen 1998. Man har haft både undervåningen och övervåningen i omgångar, eller bägge, beroende på vilka andra hyresgäster som haft sin verksamhet där. Nu har man en stor butiksyta på nedre våningen där ny inredning och nya tankar om presentationen av varorna har vuxit fram.

Nader Ghassemi och en kollega startade alltså butiken på Erikslund redan 1998.

År 2017 gick Naders kollega i pension och fram till för två år sen så drev han butiken som ensam ägare då han sålde butiken med vissa villkor.

– Men det har varit tuffa tider med först pandemi och sen Ukraina-kriget. Den nye ägaren kämpade men det gick inte som vi trodde, så jag tog över igen, berättar han.

Han säger att han bott i Västerås i snart 32 år och att alla som känner honom har frågat vad som händer med butiken.

– Jag vet att Tati har varit uppskattat och jag fick många frågor om varför det var så tomt, de undrade vad som hände.

Foto: Helena Andersson
Foto: Helena Andersson

Men nu startar ett nytt Tati – Tati Mode.

– Vi kommer att ha nya starka märken och fortsätta med vårt gamla omtyckta koncept, köp tre och betala för två, där kunden får den billigaste varan på köpet. Så är i alla fall vår tanke, vi får se hur det tas emot av kunderna, säger han.

Många kunder har saknat gamla välfyllda Tati och butikens breda sortiment av både barn-, dam- och herrkläder.

– Vi vänder oss till hela familjen, vi har många olika märken som varje har sin egen nisch och i och med att vi har ett så brett sortiment är det lätt att matcha tre produkter och få en på köpet.

Det har gått snabbt. På mindre än en månad har Nader genom sina leverantörer lyckats beställa hem mängder av kläder till den nygamla butiken.

– Eftersom jag är välkänd så har många leverantörer hjälpt mig. Vi har till och med fått kläder som skulle gått till andra kunder. Så vi har så gott vi kan försökt få fram så mycket varor som möjligt och det kommer att komma in nyheter hela tiden, säger Nader.

Han säger att han vet vad västeråsarna vill ha.

– När jag tittar och känner på ett plagg så vet jag, att det här säljer i Västerås. Västeråsarna vill inte nödvändigtvis ha samma sak som i större städer. Det jag har märkt är att det ska vara inom ramarna, inte sticka ut för mycket. Det tar ett tag innan trender slår igenom här. Till exempel i Stockholm så smälter man in även om man klär sig i saker som sticker ut. Här känner alla varandra och man vill ha det som inte sticker ut för mycket, det är i alla fall min uppfattning.

Nader säger att något som är unikt för Tati i Västerås är att de har en liten avdelning i butiken som han själv åker ned till Paris och väljer ut kläder till.

– Just nu saknas detta men när allt börjar flyta på ska jag åka ned igen, förhoppningsvis senast i november, avslutar Nader.

Powered by Labrador CMS