Dörrarna är öppnade till nya Västerås Officersmäss. Foto: Helena Andersson×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Nu har nya Hässlö Werdshus invigts

Gamla Hässlö Werdshus har vaknat till liv igen. I dag invigdes värdshuset i ny kostym med nytt namn, Västerås Officersmäss.

Publicerad
Björn Carlsson. Foto: Helena Andersson

Värdshuset kommer att drivas av entreprenören Björn Carlsson, känd bland annat för Carlsson på kajen och Intiman, och kocken Magnus Hansson.

Officersmässen kommer till en början att servera luncher och vara tillgänglig för uthyrning till privata sällskap.

– Vi har totalt plats för 300 gäster inne och ute. Till lunch kommer vi att servera vårt Brännvinsbord, som är föregångaren till smörgåsbordet, fast lite mindre. Det kommer också att finnas tre olika varmrätter varav en fisk och en vegetarisk, säger Björn.

Maten kommer att vara svensk husmanskost där fokus kommer att ligga på mat ur Tore Wretmans kokböcker.

– Vi har tänkt oss att förvalta hans arv. säger Björn.

Officersmässen är inte bara en ny restaurang utan en restaurang med miljötänk.

– Varenda möbel och mycket annat är second hand, vi kommer att odla våra egna grönsaker, redan nu är vi självförsörjande på kryddörter. Vi siktar på närproducerat och i köket kommer Magnus även att jobba med att förädla mat som annars hade gått till svinn.

Om stilen säger Björn att känslan man ska få i restaurangen är att man kommit tillbaka till 1930-talet.

– Vi strävar efter att allt ska vara tidstypiskt, till och med musiken, säger han.

På frågan hur det känns svarar Björn: Det känns fantastiskt, de här nio månaderna har känts som att ha varit havande, och nu är det äntligen dags!

Powered by Labrador CMS