Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos

Morgonrapporten: 95-åringar utsatta för bedrägeri

Publicerad

God morgon Västerås!

Det har hänt: Två äldre kvinnor i 95-årsåldern utsattes i går för liknande bedrägerier, rapporterar polisen. Den första kvinnan, boendes på Norrmalm i Västerås, blev uppringd av en person som sa sig arbeta för Nordea och sa att kvinnan behövde byta ut sitt bankkort. En stund senare kom det förbi en person som gav kvinnan ett nytt kort, och som samtidigt tog med sig kvinnans befintliga kort. En polispatrull beordrades hem till kvinnan och efter kontroll visade det sig att kvinnan blivit av med en större summa pengar. På en adress på Norra Haga blev den andra kvinnan utsatt för ett liknande bedrägeri. Även i detta fall visade det sig att någon tagit ut pengar med hjälp av kvinnans kort. Polisen har upprättat anmälan om bedrägerier, skriver man på sin hemsida.

Så blir vädret enligt SMHI: Molnen dominerar denna onsdag, men mest uppehåll. Eventuellt något uppsprickande väder framåt kvällen. Temperatur 8–10 grader.

Trafikläget: Avgång inställd till Eskilstuna 8.04, annars rullar tågtrafiken på bra på onsdagsmorgonen. Bra trafikläge även på vägarna.

Här är ett urval av dagens evenemang i Västerås:

Soppteater: Gud skapade, Linné ordnade

Plats: Västmanlands Teater, Teaterbistron

Tid: 12.00

Vad: Vi lär känna den färgstarke botanikern Carl von Linné.

Möte med Grass i Industrikväden – Bergslagen som inspirationskälla

Plats: Länsmuseet

Tid: 18.00

Vad: Tankar kring musik och konst. Vad är musik och vad är ljud? Reflektioner kring utställningen och upplevelser av att möta musik och andra konstnärliga uttryck i ovanliga miljöer tillsammans med Torbjörn Grass. Fri entré och drop-in.

Föreläsning

Plats: Gamla vårdskolans aula ingång 21, Västerås sjukhus

Tid: 18.00

Vad: Medicinhistoriska sällskapet Westmannia arrangerar en föreläsning med tema medicinsk teknik: Strålbehandling förr och nu. Sjukhusfysiker Sture Eklund talar om utvecklingen inom strålbehandlingsområdet.

Konstlabbet UNG: 777 x Hibition

Plats: Västerås konstmuseum

Tid: 18.00

Vad: Vernissage. Sedan pågår utställningen i Konstlabbet till 30 oktober under museets öppettider. 777 x Hibition visar kläder och foton skapade i Västerås och för Västerås av två unga konstnärer; Luqrecia Kova, fotograf/konstnär och Smilla Carlsson, modedesigner. Konstlabbet UNG är Västerås konstmuseums konstpedagogiska satsning för unga.

Hallowenkonsert

Plats: Rikssalen, Västerås slott

Tid: 19.00

Vad: Studenterna vid Musik- och Operahögskolan, Mälardalens universitet bjuder in till en läskig halloweenkonsert. Fri entré, ingen bokning behövs. Först till kvarn.

VIK–Kristianstad

Plats: ABB Arena Nord

Tid: 19.00

Vad: Allsvenskan, ishockey, herrar

Kulturskolans Ungdomsstorband

Plats: Café Mosaic

Tid: 19.00

Vad: Framtidens stjärnor spelar under ledning av Ida Karlsson/Wretling och Jenny Kristoffersson.

Powered by Labrador CMS