Initiativtagare. Staffan Braw är initiativtagare till Företagsvolontärerna och Lokala Hjälpen. Foto: Mia Björsksträm AIM Produktion

Lokal välgörenhetsorganisation hjälper Ukrainaflyktingar: "Behöver vara flexibla"

Nu rustar Lokala Hjälpen för att snabbt kunna möta de många olika behov som kan uppstå i takt med att allt fler människor som flytt från Ukraina kommer till Västerås i hopp om att få hjälp.

Publicerad

Lokala hjälpen berättar att inom kort kommer Västerås att bli många människors nya hem. Miljoner människor har flytt från Ukraina och det krig som pågår där. Många är på väg till – eller redan framme i Sverige.

Bland dessa människor är majoriteten kvinnor och barn som tvingats splittra sina familjer och lämnat sina män kvar i kriget. Nu startar Lokala Hjälpen en insamling där alla pengar kommer att gå till att ge det stöd som behövs, utifrån varje familjs behov.

Lokalt försäkringsbolag först ut att bidra till insamlingen

Länsförsäkringar Bergslagen är först ut med att bidra till insamlingen. Med 50 000 kronor startar Länsförsäkringar Bergslagen insamlingen som kommer att gå till presentkort till människor som kommer till Västerås för att starta sina nya liv. Presentkorten kommer att delas ut via några av Västerås ideella organisationer.

– Eftersom vi inte vet vad vi kommer behöva, så förbereder vi oss på att kunna vara så flexibla som möjligt. Genom att dela ut presentkort kan vi erbjuda snabb hjälp med precis det som varje enskild familj behöver. Pengarna som kommer in stannar dessutom i Västerås då vi handlar alla presentkort hos lokala handlare, säger Staffan Braw, Lokala Hjälpen.

Fakta om insamlingen

För mer information: www.lokalahjalpen.se

Powered by Labrador CMS