Vicki Skure-Eriksson (C), Lars Kallsäby (C) och Monica Stolpe-Nordin (C). Första-, andra- och tredjenamn på Centerpartiets lista i Västerås. Foto: Sofie Tejre

Centerpartiet vill utveckla flygplatsområdet

Centerpartiet i Västerås släppte sitt kommunala handlingsprogram inför höstens val på Västerås flygplats och budskapet var tydligt: flygplatsen ska vara kvar och området ska utvecklas.

Publicerad

Skolfrågor, landsbygdsfrågor och trygghetsfrågor är tre av de frågor som står i centrum när Centerpartiet i Västerås presenterade sitt kommunala handlingsprogram.
När det kommer till skolan vill partiet inkludera skolfrågan i stadsbyggnads-planeringen, och på så vis planera för nya skolor först när man bygger nya bostafdområden.

Men så till flygplatsen. Partiet presenterade sin kommunala handlingsprogram just på Västerås flygplats.

– Grunden till allt är att vi har en fungerande infrastruktur: dit hör vägar, järnvägar, hamn – men också en flygplats. Idag finns det en del som ifrågasätter varför vi har en flygplats, vi gör inte det, säger Lars Kallsäby (C), andranamn på listan till kommunvalet och idag kommunalråd.

Centerpartiet går till val på att behålla flygplasten – och utveckla området istället.

­ Vi ser att flygplatsen gör framsteg nu, och skapar en grund för framtiden. Vi vill ha mer verksamhet här: vi behöver flytta bussterminalen, för där den ligger idag vill vi bygga bostäder. Därför säger vi: bygg nya bussterminalen här ute, säger Lars Kallsäby.

Västerås flygplats ägs till 100 procent av Västerås stad, och mycket av kritiken mot flygplatsen har legat i att det är skattemedel som finansierar flygplatsens underskott.

Hur ser ni på ägarförhållandet för flygplatsen?

– Vi är inte främmande för att släppa in andra ägare om någon annan vill driva flygplatsen. Men det viktiga är att vi ser flygplatsen som en del av Västerås kompletta infrastruktur, har man alla transportslagen i en kommun ska man värna om det, säger Lars Kallsäby.

Fyra ungdomsförbund gör gemensam sak: vill lägga ner flygplatsen

Västerås mest högtflygande valfråga?

Powered by Labrador CMS