Stänger men lägger inte ner. Josefin Jackson är en av grundarna till restaurangkonceptet Mr Mango. Hon berättar att de stänger restaurangen i Saluhallen Slakteriet och fokuserar istället på verksamheten i Sigurdsområdet. Dessutom planeras två nya streetfood-festivaler i Västerås city. Foto: Avig Kazanjian / Pia Nordlander
Stänger men lägger inte ner. Josefin Jackson är en av grundarna till restaurangkonceptet Mr Mango. Hon berättar att de stänger restaurangen i Saluhallen Slakteriet och fokuserar istället på verksamheten i Sigurdsområdet. Dessutom planeras två nya streetfood-festivaler i Västerås city. Foto: Avig Kazanjian / Pia Nordlander

Restaurangen byter plats – men inte koncept: "Området växer"

Nu är det klart att den populära restaurangen Mr Mango lämnar Saluhallen. Istället väljer de att satsa fullt ut på sin foodtruck och verksamheten i Sigurdsområdet. – Vi behövde fokusera på ett av ställena och då blev det Sigurdsgatan. Vi ser att området växer och det kommer fler företag hit och utvecklingen går framåt, säger Josefin Jackson en av grundarna till Mr Mango.

Publicerad

Nu är det klart att den populära restaurangen Mr Mango lämnar Saluhallen.Istället väljer de att satsa fullt ut på sin foodtruck och verksamheten i Sigurdsområdet.– Vi behövde fokusera på ett av ställena och då blev det Sigurdsgatan. Vi ser att området växer och det kommer fler företag hit och utvecklingen går framåt, säger Josefin Jackson en av grundarna till Mr Mango.

Mr Mango har under de senaste åren varit ett uppskattat inslag på Västerås matscen. Konceptet, som bygger på att använda frukten mango i alla rätter, har varit en succé.

Men verksamhet både i Saluhallen Slakteriet, i Sigurdsområdet och den populära foodtrucken har tagit på krafterna. Därför väljer man nu att stänga ner verksamheten på Slakteriområdet. Den 28 februari är den sista planerade dagen då de har öppet i Saluhallen.

– Vi har inga planer på att ändra koncept. På Slakteriet har vi haft en fast meny, men här i Sigurdsområdet kommer vi att fortsätta med veckomenyer just på grund av att många kommer flera dagar i veckan och köper mat.

Passande lokal

Förutom att Sigurdsområdet är ett område som är inne i en utvecklingsfas, med flera större byggprojekt, så finns det det ytterligare en anledning till att Mr Mango väljer att satsa i området. Förklaringen är så enkel att lokalerna där är bättre anpassade för verksamheten.

– På Sigurdsgatan finns plats både för ”prepkök” till foodtrucken och kylutrymme, vilket gör det naturligt att basen blir här, säger Josefin.

Förutsättningarna för restaurangen i Saluhallen har inte varit de bästa. Och detta mycket på grund av pandemin.

– Vi öppnade i samma veva som coronan slog till på allvar, säger Josefin Jackson och fortsätter:

– Nu hoppas vi alla att coronan ska ge sig så att vi får kunderna tillbaka till alla de restauranger som har det tungt.

Längtar till sommaren – och foodtrucken

Samtidigt längtar Josefin och Mr Mango-gänget till sommaren, då målet är att komma ut på flera stora event i landet med deras foodtruck.

– Foodtrucken har alltid varit vår huvudsyssla och det är kul både att göra saker här i stan och att åka ut på stora festivaler.

Inom kort väntas dessutom datumen för en fortsättning på den framgångsrika matfestivalen Västerås Streetfood att spikas.

– Planen är att festivalen ska utökas, och att vi ska köra både en till våren och en till hösten.

Avslutningsvis uppmanar Josefin Jackson alla västeråsare att gynna de lokala restaurangerna.

– Om vi ska klara oss så krävs att kunderna fortsätter att komma, annars går det inte.

Powered by Labrador CMS