Foto: Picasa

Nya anlagda bränder i Sala

Polisen misstänker att någon eller några har anlagt tre bränder i Sala under natten mot torsdagen och söker nu tips om händelserna.

Publicerad

Natten till torsdag vid 03-tiden kom ett larm om en mindre brand i terräng i Ulvsbo, Sala. Branden spred sig aldrig och räddningstjänsten har lämnat platsen. Polisen misstänker att branden var anlagd.

Under förmiddagen vid 10-tiden kom ett larm om en mindre brand i terräng vid Järndammen i Sala. När räddningstjänsten åkte till platsen upptäckte de ytterligare en mindre brand i terräng vid Järndammen. Bränderna spred sig aldrig och räddningstjänsten har lämnat platserna. Polisen misstänker att båda bränderna var anlagda.

Det finns i nuläget ingen misstänkt eller gripen för bränderna som rubriceras som mordbränder och polisen söker nu tips och iakttagelser från allmänheten. Personer och fordon som har rört sig i området kring tiderna för bränderna är intressanta, men även andra tips som kan kopplas till bränderna är av intresse.

Polisen vet ännu inte om bränderna har någon koppling till tidigare bränder i området som misstänks vara anlagda.

Polisen vidtar och har vidtagit flera åtgärder för att skapa trygghet och säkerhet i området, samt lagföra den eller de som har anlagt bränderna. Av taktiska skäl kan polisen inte kommentera sitt arbete närmare.

Tipsa polisen

Har du sett något? Kontakta polisen via 114 14.

Powered by Labrador CMS