Västeråssonen Daniel Stigberger har fått en av huvudrollerna i Lasse Holm-musikalen ”De e det här du kallar kärlek'.
Västeråssonen Daniel Stigberger har fått en av huvudrollerna i Lasse Holm-musikalen ”De e det här du kallar kärlek".

Västeråsaren i huvudrollen i Lasse Holm-musikal: ”Känns fantastiskt”

Västeråssonen Daniel Stigberger har fått en av huvudrollerna i musikalen ”De e det här du kallar kärlek” som är baserad på Lasse Holms och Torgny Söderbergs låtskatt.

Publicerad

När han var 23 år gammal flyttade den nu 27-åriga Daniel Stigberger från Västerås till Stockholm för att utbilda sig till musikalartist. Efter tre års utbildning gick flyttlasset igen och denna gång till Malmö där han bor idag.

Nyligen stod det klart att Daniel landat en av huvudrollerna i Lasse Holm-musikalen ”De e det här du kallar kärlek” som har premiär den 22 september på Nöjesteatern i Malmö.

– Det känns fantastiskt, och med risk att låta klyschig så skulle jag säga att det känns vördnadsfullt. Det är en så stor musikskatt som ska förvaltas och respekteras och vi vill göra det på rätt sätt, säger Daniel Stigberger till Västerås Tidning.

Välkända hitlåtar från bland annat Carola, Lena Philipsson, Herreys, Arvingarna och Kikki Danielsson är musikalens röda tråd. Precis som i ”Mamma Mia!” vävs musikalens handling ihop med de befintliga sångtexterna. Berättelsen är skriven av Ingela ”Pling” Forsman och Monika Forsberg.

Imponerade trots sjukdom

Under sin utbildning har Daniel Stigberger medverkat i flera föreställningar som skolan har arrangerat, och nu inleder han alltså karriären som musikalartist med en huvudroll.

– Det blir min debut på en svensk teaterscen och det är väldigt spännande.

Det var hans sambo som också är musikalartist som rekommenderade honom att provspela.

– Det passade bra i tiden för det var när min utbildning var klar, berättar Daniel.

När han blev inbjuden till den sista gallringen var Ingela ”Pling” Forsman och Monika Forsberg på plats. Dagen till ära var Daniel sjuk, men lyckades trots det imponera tillräckligt mycket för att till slut blir erbjuden rollen som Tommy.

Det blir min debut på en svensk teaterscen och det är väldigt spännande

– Först kunde jag inte komma på den första provspelningen, så jag spelade in en video och skickade den. Vid den sista gallringen hade jag magkatarr och feber, så de var väldigt snälla och jag fick gå hem när jag var klar.

Musikalens tre unga huvudroller ska spelas av Daniel, Elin Malmborg, 22 från Tomelilla och Rebecca Landin, 27, Göteborg. De äldre rollerna spelas av bland annat Elisa Lindström, Bruno Mitsogiannis, Magnus Skogsberg, Frida Bergh och Stefan Clarin.

Hur skulle du beskriva din rollfigur?

– Tommy är en ung och ganska förvirrad och sökande man som brottas med identitet, tillhörande och gemenskap. Han söker efter acceptans och bekräftelse men vet inte riktigt hur han ska hitta det.

Hela gänget. Lasse Holm, Elin Malmborg, Daniel Stigberger och Rebecca Landin.
Hela gänget. Lasse Holm, Elin Malmborg, Daniel Stigberger och Rebecca Landin.
Powered by Labrador CMS