Magnus Lindgren – trefaldigt Grammynominerad.

Världsartisten från Västerås nominerad till tre Grammys

Flerfaldigt prisbelönade världsjazzartisten Magnus Lindgren från Västerås kan ta hem flera priser på Grammy Award, galan som betraktas som musikens motsvarighet till filmvärldens Oscarsgala.

Publicerad Senast uppdaterad

När de prestigefyllda Grammynomineringarna presenterades på tisdagskvällen stod det klart att saxofonisten, klarinettisten och flöjtisten Magnus Lindgren har chans att vinna i tre olika kategorier.

Tllsammans med John Beasley och SWR Big Band är Västeråssonen nominerad för albumet Bird Lives. Där har han tillsammans med John Beasly arrangerat om den stora saxlegenden Charlie Parkers projekt Bird with strings.

Bird Lives är nominerad i kategorin Best Large Jazz Ensemble Album och för bästa arrangemang i en instrumental produktion (Best Arrangement, Instrumental or A Cappella) för låten Scrapple From The Apple.

Dessutom är Lindgren nomninerad i en tredje kategori, Best Improvised Jazz Solo, för låten Cherokee/Koko (solist John Beasly), som han arrangerat tillsammans med John Beasley, och som han också spelar på.

Västeråssonen Lindgren är flerfaldigt prisad, bland annat med svenska Grammis och Sveriges Radios pris för årets svenska jazzalbum. Med uppdrag både som kompositör, arrangör och solist, anses Magnus Lindgren vara en av svensk jazz klarast lysande stjärnor.

Raden av musikaliska samarbeten är lång och rymmer bland andra Nils Landgren, Rigmor Gustafsson och Marie Fredriksson. Han har dessutom spelat med flera internationellt erkända musiker.

Redan den 16 december finns chansen att uppleva den trefaldigt Grammynomninerade Västeråssonen på hemmaplan när han spelar på Intiman.

Även de svenska legendarerna i Abba har chans på Grammys. Popgruppen är nominerade till fyra priser, bland annat för bästa album.

Grammygalan hålls i Los Angeles i USA den 6 februari 2023.

Powered by Labrador CMS