Gratis och lokal jazzfestival. Under tre dagar, parallellt med cityfestivalen, kommer Kulturföreningen arrangera en jazzfestival – med fri entré. Här en bild från förra premiäråret.
Gratis och lokal jazzfestival. Under tre dagar, parallellt med cityfestivalen, kommer Kulturföreningen arrangera en jazzfestival – med fri entré. Här en bild från förra premiäråret.

Tredagars jazzfestival under cityfestivalen – med lokala förmågor: ”Förtjänar mer uppmärksamhet”

För andra året bjuds det på en festival i festivalen. Jazzfestival Mosaic 29 juni–1 juli kommer att innehålla ett tiotal konserter. Samtliga med någon koppling till Västerås eller Västmanland. Och samtliga med fritt inträde. ”Att ge unga artister och musiker tillfälle att spela tror vi är viktigt”, säger bokaren Björn Leander från arrangerande Kulturföreningen Mosaic.

Publicerad

För andra året i rad genomförs en jazzfestival parallellt med Västerås Cityfestival.

Programmet

(kan bli mindre justeringar för lördagen)

Torsdag 29 juni 18.00–ca 22.00: Trio Pastell, Kitte Ström Trio, Blues Transfusion

Fredag 30 juni 18.00–ca 22.00: Giselle Martine & Homero Alvarez, Kungen Jazz, Linnea Jonsson

Lördag 1 juli 15.00–ca 22.00: Kulturskolans Jazzscen, BAD Trio, BLQ, Stella Gustin, Håkan Broström Quartet.

Programmet är i stort sett satt med en relativt bred definition av jazz. Det kommer därför att bli en blandning av många olika typer av musik med mycket sväng och improvisatoriska inslag, vilket är typiskt för just jazzmusik.

– Att ge unga artister och musiker tillfälle att spela tror vi är viktigt, därför kommer vi ha en hel del inslag av band och instrumentalister som kommer direkt från kultur- och folkhögskola. Dels är dessa unga artister jätteduktiga och förtjänar mer uppmärksamhet, dels tror vi att det blir intressanta möten mellan nya och etablerade musiker som är inspirerande och roligt både för publik och artister, säger Björn Leander

Alla konserter hålls på Café Mosaic på Smedjegatan i Västerås city.

Mats Ekdahl är ordförande i Kulturföreningen Mosaic.

– Vi vill erbjuda ett enkelt sätt att upptäcka den här musiken, så trots den höga kvaliteten på artisterna så är det fritt inträde till alla konserter. Därför kan det vara en god idé att vara ute i god tid för att vara säker på att få plats till de mest populära programpunkterna.

Festivalen arrangeras av Kulturföreningen Mosaic tillsammans med Jazzens Vänner och med stöd av bland andra Västerås stads kulturnämnd.

Powered by Labrador CMS